Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицейска хроника за Бургас на 19.август 2012 с Цветелина Рандева



19 Август 2012, Неделя



Пресечен е опит за внасяне на наркотици в бургаския затвор, укротен е буйстващ швед.


І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу : 54 год. Б.В. от Пловдив - 1,27 промила.
На 18.08.т.г. около 09.40 ч. в к-с «Славейков» в Бургас, служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас спрели за проверка лек автомобил «Ситроен», с бургаска регистрация, управляван от 64 год. К.М. от Бургас, като констатирали че автомобила е с неистински винетен стикер. По случая е образувано досъдебно производство.
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» - Несебър по отношение на кражбата на велосипед, собственост на 23 годишен старозагорец, осъществена на 18.08.т.г. в Слънчев бряг, е установен извършителя на престъплението – това е : 43 год. Р.Т. от Несебър, който е задържан за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 18.08.т.г. около 14.28 ч. в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от дежурния надзирател в бургаския затвор бургас за намерени в колетна пратка наркотични вещества – установено е, че половин час по-рано 30 годишния М.Й. от Камено се опитал да внесе колетна пратка с дрехи и храна, предназначена за за лишения от свобода А.А., 32 годишен. В колета са намерени и иззети шест полиетиленови с марихуана и хероин, залепени със черен скоч за стелките на чифт маратонки. М.Й. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 18.08.т.г. около 22.05 ч. на алея пред х-л «Мида» в Слънчев бряг-запад, служители от бургаската жандармерия спрели за проверка 30 годишния Г.Г. от Димитровград, като намерили и иззели в джоба на панталона му, найлонов плик със суха тревна маса / марихуана/. В раницата на Г.Г. е открито жълто хапче / екстази/ и найлонов плик с бяло прахообразно вещество / амфетамин/. Г.Г. е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано досъдебно производство.
На 19.08.т.г. около 01.00 ч. в района пред «Какао Бийч» в Слънчев бряг, служители от Районно управление «Полиция» - Несебър спрели за проверка 26 год. Г.Ч. от Бургас, в когото намерели и иззели найлонов плик със седем зелени хапчета / екстази/. При претърсване в квартирата на Г.Ч. е открит найлонов плик с шест топчета със суха тревна маса / марихуана/. Г.Ч. е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано досъдебно производство.
На 19.08.т.г. около 05.15 ч. на централна алея пред супермаркет «Зора» / спирка «Палма»/ в Слънчев бряг, служители от бургаската жандармерия спрели за проверка л.а. «Тойота», с варненска регистрация, управляван от 27 год. Х.М. от Варна, в купето на която са намерени хартиени топчета, съдържащи марихуана. Намерени и иззети са още две пликчета с кафяво прахообразно вещество / като във всяко е имало амфетамин и метаамфетамин/. Х.М. е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано досъдебно производство.
На 17.08.т.г. около 17.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от граждани за буйстващ мъж на крайбрежна алея до хотел «Бел вю» в Слънчев бряг, който чупел стъклата на павилион. Задържан е 25 годишния шведски турист Р.Т., отседнал в хотел «Кубан» в курортния комплекс, като за задържането му е уведомен представителя на туристическата агенция. Р.Т. е освободен на 18.08.т.г. в 09.50 ч. и е съпроводен до автобуса на туристическата агенция, осъществяваща трансфера на туристи от курортен комплекс Слънчев бряг до Летище - Бургас. При качването в автобуса, след разговор с представителя на туроператора, без видими причини Р.Т. започнал да се държи неадекватно и да буйства, което наложи използването на физическа сила спрямо него. Предвид поведението на шведа, представителя на агенцията отказал да го качи в автобуса, който потеглил към Летище - Бургас. По настояване на Р.Т. и с оглед недопускане на други нарушения на обществения ред, същият е транспортиран до Летище - Бургас за своевременното му чекиране за полета на авиокомпания «Малмьо  Авиешън» в 12.10 ч. за шведския град Малмьо. В предвид неадекватното състояние на Р.Т. е поискано съдействие на дежурния екип на медицинска служба към Летище – Бургас, които преценили, че шведа не е в състояние да пътува и е опасен за полета, като е препоръчано лечение в здравно заведение. С екип на Центъра за спешна медицинска помощ Р.Т. е транспортирано до МБАЛ - Бургас, където е приет за преглед и лечение / взета му е кръв за химичен анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества/.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 18.08.т.г. около 05.10 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение от 37 годишен помориец, за това че минути по-рано заедно с 39 годишния му приятел / също от Поморие/, при прибирането си по домовете от дискотека «Месалина, са нападнати от непознати мъже пред църквата «Свето Успение Богородично» в Поморие, които им нанесли побой. При сбиването мобилния телефон на единия от поморийците паднал на земята и се пръснал на парчета. След инцидента пострадалите се опитали да намерят частите от телефона, но не ги открили. По случая в Районно управление «Полиция» - Поморие е образувано досъдебно производство.
На 18.08.т.г. около 18.50 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 33 годишен френски турист, отседнал в Слънчев бряг хотел, за това че около 02.00 ч. на същата дата, докато се прибирал към хотела си «Тиара Бийч», е нападнат в гръб от две непознати момчета, които го съборили на земята и му отнели златен ланец, с неустановени грамаж и карати. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 18.08.т.г. около 12.10 ч. в Районно управление «Полиция» - Созопол е получено съобщение от 41 годишен руски турист, отседнал в Черноморец, за това че чрез взломяване на входната врата е проникнато в частната му квартира, откъдето е извършена кражба на сумата от 25 000 рубли, 300 долара и около 200 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Созопол.
На 18.08.т.г. около 18.45 ч. в Районно управление «Полиция» - Приморско е получено съобщение от 31 годишна чешка туристка, отседнала в Приморско, за това че чрез отключване и заключване с подбран или подправен ключ от хотелската й стая, е извършена кражба на сумата от 300 евро, 100 лв. и 500 чешки крони. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Приморско.
На 18.08.т.г. около 04.20 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от диспечера на частен СОТ за разбит пункт на «Еврофутбол», разположен в близост до бл. 446 в к-с «Меден Рудник» - установено е, че в пункта е проникнато, чрез счупване стъклото на входната врата от PVC дограма с бетонна плочка. От пункта са откраднати около 380 лв. Работата по случая продължава.

ІІІ. ПТП :
На 19.08.т.г. около 00.40 ч. на пътя Бургас – Малко Търново, на около 2 км. след разклона за с. Бръшлян в посока Бургас, поради движение с несъобразена скорост в условията на ляв завой, самостоятелно катастрофира, завъртайки и удряйки се в земен скат извън платното, л.а. «Порше», със софийска регистрация, управляван от 33 годишния И.К. от София. От инцидента няма сериозно пострадали.
На 19.08.т.г. по пътя Бургас – Варна в близост до «Екшън Аква парк», поради неспазване надистанция л.а. «БМВ 530 Д», с бургаска регистрация, управляван от 19 год. И.Ш. от с. Равда, общ. Несебър, застига и блъска л.а. «Сеат Ибиза», с пловдивска регистрация, управляван от 23 годишната К.Б. от София. От инцидента няма сериозно пострадали.

ІV. ПАБ :
На 18.08.т.г. около 13.00 ч. в Районно управление «Полиция» - Камено е получено съобщение за пожар, възникнал в частен дом, разположен на ул. «Никола Вапцаров» № 53 в Камено – установено е, че 77 годишната М.А. / собственичка на имота/ готвила на газов котлон на открита тераса на къщата, като в близост до котлона имало тапициран стол, който се запалил. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. От инцидента пострадала възрастната жена, която е транспортирана в Клиниката по изгаряния във Варна и настанена в отделение «Реанимация» с 50 % изгаряния 2-3 степен, с опасност за живота.
На 19.08.т.г. около 05.40 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, собственост на 51 годишен мъж бургазлия, паркиран пред вх. 3 на бл. 17 в к-с «Зорница». Огънят е потушен от собственика на автомобила с пожарогасител, като са нанесени частични обгаряния в дясната част на автомобила, изразяващи се в пукнатина с дължина 20 см. на предното панорамно стъкло, обгорени пера на чистачките, обгоряла пластмасова кора и гумено уплътнение под предното стъкло вдясно. По данни на собственика на автомобила щетите са в размер на около 300 лева. Причините иза инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.




Прочетено: 7756 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Машините на Леонардо Театър за драма. опера и балет, Бургас. Черноморец-Поморие Гъбките За Майсторите!!!!!!! ремонт носачи Тухлена селска къща Гараж на село попътна Велодорожка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development