Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започва 40-тият Международен фолклорен фестивал в Бургас.



20 Август 2012, Понеделник



11 държави ще представят традиции и фолклор в Бургас между 20 до 24 август, по време на 40-то юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал.

От 20 до 24 август, от 20:00 ч. в Летен театър Бургас - Вход свободен.

Изкуството ще бъде представено във всички квартали на Бургас. Основните сцени по традиция са Летния театър, лятна сцена "Охлюва", пред сградата на Община Бургас, ж.к. "Славейков", "Изгрев", "Меден рудник", кв. Лозово, Сарафово, Банево, Горно и Долно Езерово и Крайморие.

Фестивалът, който е и най-стария в историята на България ще продължи пет дни от 20 до 24 август.  За приятната атмосфера и настроение ще се погрижат танцови ансамбли от 11 страни - Франция, Турция, Грузия, Словакия, Румъния, Русия, Хърватска, Индонезия, Украйна, Сърбия и България, като родният фолклор ще бъде представен от фолклорните формации "Странджа" и "Пирин".

По време на срещата стана ясно, че тазгодишните носители на престижната награда "Нестинарка" е професионалният фолклорен ансамбъл "Пирин" от Благоевград, които ще представят страната ни още в първата вечер от фестивала.

Участниците ще поднесат живо и истинско усещане не само чрез танца, музиката и костюмите, а ще ни осигурят истинско пътешествие по пътя на родните си места - бит и култура. За това ще помогнат мултимедийните екрани на сцената на Летния театър.

Последната вечер ще започне с импресия за историята на фестивала, а химна на фестивала "Префръкна птичка" ще бъде изпълнен тази година от детски народен хор "Трепетлика" при ОДК - Бургас с ръководител Пепа Запрянова.

Опитахме се да открием точната програма, но такава липсва. Очаквайте.


Прочетено: 10700 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi БСУ Бургас-моста Приятели Spirit of Burgas Международен Семинар на фризьорите София Жълтурче.jpg Цвете
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development