Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицейска хроника за Бургас на 24.август 2012 сутринта с Цветелина Рандева



24 Август 2012, Петък



Джебчийски кражби, катастрофа с пострадал по небрежност, златни накити и дрога пъстрят деня

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
 За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 37 год. Д.З. от Шивачево, обл. Сливен - 1,26 промила и 36 год. К.К. от Бургас – 1,74 промила.
На 23.08.т.г. около 05.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение за починал руски турист в частен апартамент в к-с «Роял Палм» в Свети влас. Установено е, че това е руския  гражданин И.Р., 36 годишен, пристигнал в България на 25.07.т.г., като неорганизиран турист, настанен в собствения си апартамент в курортния комплекс заедно със съпругата си Н.Р., 34 годишна. Смъртта на И.Р. е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Несебър, като трупа е откаран в за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» към бургаската болница, където в късния следобед на 23.08.т.г. е констатирано, че причина за смъртта е масивен кръвоизлив в белите дробове, причинен от проникване с остър предмет в областта на гърба. От проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е съпругата на И.Р. – Н.Р., която е задържана от полицейските органи. По нейни данни, след употреба на алкохол, между нея и съпруга й възникнал пореден битов скандал, в резултат на който, тя го намушкала с кухненския нож. Предстои повдигането на обвинение спрямо Н.Р. за извършеното деяние. По случая е образувано досъдебно производство.
В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас съвместно със служител на «Гранична полиция», в района на складова база «Деспред» в кв. «Долно Езерово», в момент на извършване на кражба на около  180 литра петролни продукти от т.а. «Ивеко», с бургаска регистрация, собственост на фирма «Петрол Транс Експрес», е задържан 29 годишния Й.С. от Бургас. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас. 
На 23.08.т.г. около 21.30 ч. в района до магазин «Ритони» в Слънчев бряг, служители от бургаската жандармерия извършили проверка на : 19 год. М.Д. от София и 23 год. Х.И. от Ямбол, като намерили и иззели – в М.Д. полиетиленово топче със суха зелена тревна маса / марихуана/, а в Х.И. три полиетиленови топчета с бяло прахообразно вещество / метамфетамин/. Лицата са задържани в Районно управление «Полиция» - Несебър с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
На 23.08.т.г. при провеждане разпит на свидетел по образувано в Районно управление «Полиция» - Поморие досъдебно производство, 19 годишната Ж.Ф. от Бургас при водената беседа заявява на разследващия полицай, че притежава в себе си наркотични вещества и предава доброволно полиетиленово пликче, съдържащо суха тревна маса / канабис/ и две семена от канабисово растение, както и полиетиленово пликче, съдържащо 16 броя семена от канабисово растение. По случая е образувано досъдебно производство.
На 23.08.т.г. на територията на Созопол-град е проведена специализирана полицейска операция за превенция на икономическата престъпност и защита на търговската марка, като служители на Районно управление «Полиция» - Созопол, служители от сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР – Бургас и представител на  «Турку енд Турку» ООД, в качеството на пълномощник на търговски дружества притежаващи 111 търговски марки, сред които Puma, Chanel, Paul&Shark и други, извършили проверки в търговски обекти – в магазин за дрехи, разположен на созополската улица «Аполония» № 29, стопанисван от частен бургаски търговец, е констатирано, че се извършва търговска дейност със стоки, носещи марката Paul&Shark, без необходимото разрешение от притежателя на правата за територията на България / иззети са 63 артикула без документи за произход на стоката/. Работата по случая продължава.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 19 годишен холандски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това че на 18.08.т.г. около 02.30 ч., прибирайки се към хотел «Средец», след употреба на голямо количество алкохол, е спрян от двама непознати, единия от които му бръкнал в джоба и му отнел мобилен телефон и сумата от 400 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Созопол е получено съобщение от 34 годишна жена от с. Болярци, за това че за времето от 09.00 ч. до 16.00 ч. на същата дата от наета от нея квартира в Черноморец, разположена на ул. «Димо Николов» №4, чрез проникване по неустановен начин е извършена кражба на сумата от 450 лева. Работата по случая продължава.
На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 24 годишен несебърлия, за това че за времето от 02.30 ч. до 03.00 ч. на същата дата на плажа до х-л Нептун» в Слънечв бряг, му е извършена кражба на чанта, оставена без надзор, съдържаща : мобилен телефон, лични документи и сумата от 500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
На 23.08.т.г. около 14.50 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за издърпване на златен дамски синджир, осъществено в района пред новия корпус на МБАЛ - Бургас спрямо 41 годишна бургазлийка. По данни на пострадалата, неизвестен извършител я застигнал в гръб и чрез издърпване й отнел златен дамски синджир около 20 грама, след което избягал към ж.п.прелеза, разположен между ж.к. «Зорница» и ж.к. «Лазур». Извършителят награбеж асе издирва по описание от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 39 годишен турски гражданин, за това че за времето от 22.00 ч. на 22.08.т.г. до 10.30 ч. на 23.08.т.г., през незаключена врата, предназначена за шофьорите, е проникнато в паркирания пред хотел «Парк» - Бургас автобус «МАН», като е извършена кражба на ключ за запалване на автобуса, 12 стека цигари «Pal Mall», стек цигари «Parlament», маркови слънчеви мъжки очила и авто-CD. С автобуса се придвижвали 30 турски участници в Международният фолклорен фестивал в Бургас. Работата по случая продължава.




Прочетено: 20808 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ Хималаи хотел Черноморец-Поморие 2 Змийския остров - Созопол Best friends
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development