Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Водни спасители и за неохраняемите плажове



28 Август 2012, Вторник



Безопасност за ползващите на плажовете, които все още не са отдадени на концесия, предлагат депутати.


През последните години се наблюдава  все по- масов интерес към плажове, които не са предоставени на концесия или под наем. Обикновено това са ивици, които не представляват интерес от търговска гледна точка, но са атрактивни за българските граждани и чуждестранните туристи. Това е повод да бъдат предприети мерки изразяващи се в законодателни промени, чрез които на тези плажове да бъдат осигурени  поне неотложните водно спасяване и медицинско обслужване.
Инициативата за осигуряване безопасността на плажуващите и по неотдадените плажове  е на Димитър Атанасов- народен представител от парламентарната група на ПП ГЕРБ.
По негова покана днес Областните управители на Бургас, Варна и Добрич- Константин Гребенаров, Данчо Симеонов и Желязко Желязков, проведоха среща по време на която представиха своите становища относно финансовото обезпечаване на направените предложения. Средства за водно спасяване и медицинско осигуряване на ненаетите плажове могат да бъдат получени, ако процент от концесионните такси бъде отделен за тази цел. Около тази идея се обединиха присъстващите.
Обсъдената днес тема срещна подкрепата и на тримата губернатори и ще бъде внесена като писмено предложение  за изменение и допълнение на приетия на  първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за черноморското крайбрежие /ЗУЧК/ .
„Надявам се законодателната инициатива да срещне одобрение и проблемът касаещ сигурността на посещаващите българските плажове да бъде решен, защото за нас най-важен е човешкия живот.”- каза Гребенаров.



Прочетено: 6734 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София  Eroapteka Spirit of Burgas съботно кафе Храм св.св. Кирил и Методий Кукерландия 2011, Ямбол wood Следобедно кафе Залез Мото клуб Кокили за Строители!!! вместо сняг на Коледа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development