Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Откриват летния сезон в Слънчев бряг на 6 юни



04 Юни 2013, Вторник



На 6 юни се открива Летният туристически сезон в най-големия морски курорт на българското черноморско крайбрежие- Слънчев бряг

Церемонията по официалното откриване на „Лято 2013” започва от 20.00 часа в хотел Гранд Виктория. Организаторите Съюз на собствениците – Слънчев бряг и Община Несебър са подготвили богата  музикално-артистична програма придружена с  мощна заря. Покани за предстоящото събитие са адресирани и изпратени до близо 400 души. Празникът ще уважат министри, депутати, политици, представители на държавни и обществени институции, кметове на морски общини, хора от бизнеса, банкери, журналисти, хотелиери, представители на съд и прокуратура, туроператори, партньори на Съюза на собствениците. Доброто настроение на гостите организаторите са поверили на известни водещи, шоумени, певци и формации у нас. Празникът по откриването на поредното слънчево туристическо лято ще започне с тържествен водосвет за благополучие и успешен туристически сезон отслужен Сливенския Митрополит Йоаникий.

Хотелиерите посрещат „Лято 2013” с много добра подготовка на базите си, голяма част от тях са реновирани. Всички хотели в курорта работят и приемат туристи. Базата, с която курортът посреща новия сезон е над 150 000 легла, като само в зона „Изток” броят им надхвърля 70 000. С всяка изминала година хотелиерите в „Слънчев бряг” подобряват качеството, съдържанието и разнообразието на туристическия продукт, който предлагат в обектите си. Все повече All Inclusive обслужването се утвърждава като предлагане и интересът на туристи от всякакви националности към този тип продукт нараства.

И през този сезон к.к. „Слънчев бряг” ще посрещне хиляди туристи от цял свят и ще им предложи своите плажове, атракции, хотели и всички съоръжения, за да им осигури една невероятна ваканция. През пиковите месеци „Слънчев бряг” е най-привлекателният курорт за млади хора и семейства с деца. Южната и северната част на комплекса са по-спокойни и там почиват предимно семейства с деца, докато централната част на курорта се предпочита от младите хора, защото те са близо до нощните атракции и заведения. Пенсионерите от чужбина предпочитат месеците, април, май, септември до първата десетднeвка на октомври.

Три дни преди официалното откриване, броят на туристите в курорта наближава 50 000. Според ранните записвания е установен ръст между 7-10 процента, което сочи по-добър от 2012–та летен сезон. През юни Слънчев бряг ще посрещне гости от традиционните дестинации Русия, Германия, Великобритания, Украйна, Молдова, Беларус, Литва, Полша, Чехия, Скандинавските страни.

В предвид предприетите действия за облекчаване на визовия режим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия, Украйна и др., се очаква ръст на чуждестранните туристи, различен за отделните пазари. Очакванията са за ръст между 12 и 14  процента спрямо миналата година на руския пазар, от пазар Украйна и Беларус също се очакват добри цифри. Около 5 процента е очакваният ръст на британските граждани. През месеците април и май т.г. имаше увеличение на туристите в сравнение с миналата година. Посещаемостта в курорта през тези месеци беше по-силна в уикендите и около почивните дни заради националните празници.

„Слънчев бряг” добре се развиват пазарите Сърбия,   Македония, Румъния, Израел, Португалия, Франция, Холандия, Белгия. Данните, с които разполагаме, показват, че на този етап икономическата ситуация в отделните страни не оказва съществено влияние върху намеренията им за пътуване в България още повече, че ние сме конкурентоспособни на база качество-цена, каза председателят на Управителния съвет на сдружение „Съюз на собствениците” Елена Иванова.

В сравнение с лятото на миналата година този сезон в Слънчев бряг няма да е по-скъп от към почивки и атракции. Чуждите туристи проявяват интерес към различна категория хотели, но най-предпочитани са с три и с четири звезди. Наблюдава се движението и в т.н. културен туризъм. 

Чужденците твърдят, че летните ни курорти са красиви, но трябва да обърне внимание на чистота, да се спре строителството, искат повече тишина и спокойствие, както и условия за забавление на децата.

Основният проблем пред туризма е ниската себестойност на туристическия продукт, липсата на средства от страна на държавата и подходящи възможности, с които да стимулира туризма, да насърчава хотелиери и ресторантьори с определени инструменти. Цените на туристическия продукт са едни от ниските, в същото време всички цени на основните ресурси в туризма се покачват непрекъснато - ток, такси смет и други съпътстващи услуги. На водещо място продължава да стои и недостатъчно добрата инфраструктура. За българския туризъм остава проблемът с липсата на кадри. Тук е моментът и на държавата да инвестира в образованието на добре подготвени специалисти в областта на туризма. Най-голям е недостигът на ниските нива - сервитьори, бармани, готвачи. България има много добре подготвени такива кадри, които заради атрактивното заплащане по съседни наши държави и курорти по време на сезона напускат страната.



Прочетено: 11184 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
св. Николай Чудотворец Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Елена Ива цвят червено Театър за драма. опера и балет, Бургас. Животът продължава KST Bourgas 1975 тия бански нищо не скриват... Графила 2009, Бургас Флора Бургас 2009 созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development