Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Напусна ни завинаги Цоня Дражева, директор на регионалния историчски музей Бургас05 Юни 2013, СрядаЕкипът ни изказва съболезнования на близките.

Рано тази сутрин, след дълго боледуване ни напусна директорът на Регионален исторически музей – Бургас и виден археолог н.с. Цоня Дражева, съобщяват от пресцентъра на Общината.
Цоня Дражева е една от личностите на Бургас, чието име е достатъчно, за да предизвика асоциации с вечно усмихнатата и енергична дама.
Цоня Дражева бе истински професионалист, който до последния момент работи в името на Бургас. Тя бе дългогодишен радетел и пазител на тънкостите на археологическата наука. Под нейното вещо ръководство бяха разкрити и запазени за поколенията редица важни и древни находки и артефакти от града и региона.
Поредното доказателство за многобройните й заслуги в професията бяха оценени по достойнство миналата година, когато Цоня Дражева бе сред тримата в бранша, които бяха обявени за „Археолог на годината“ за 2012 г. Цоня Дражева получи почетното звание за разкопките в комплекса „Аква Калиде” в Бургаски минерални бани, на които работи до последно. Поклонението ще се състои утре /6 юни/ от 10.00 часа в Ритуалната зала на Гробищен парк – Бургас.


Прочетено: 4062 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Четвърти рожден ден пътят за никъде Созопол братска дялба Руски паметник, Бургас Международен Семинар на фризьорите София синьо Цветя Източен лопох цвят ahtopol
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development