Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Български деца представиха изкуството ни в Европейския парламент



07 Юни 2013, Петък



Арменски, еврейски, ромски, турски и български песни и танци завладяха Европейския парламент. Децата от различни танцови и музикални състави с атрактивни изпълнения представляващи различните етнически общности в България показаха как се живее в мир и разбирателство, демонстрирайки етническото многообразие в страната.

Сцената на Европейския парламент беше избрана в разгара на подготовката на общо европейско законодателство за защита на правата на децата.  "За съжаление живеем в свят, в който все още хиляди деца измират от глад, от болести, свят, в който няма достъп до образование, до елементарни условия на живот", изрази притеснението си домакина на събитието - евродепутата Илияна Йотова, в нейната реч по повод откриването на вечерта и международния ден на детето. Въпреки проблемите, Илияна Йотова отбеляза, че България е "пример за модел на етнически взаимоотношения".
Освен на спектакъла, изнесен от българските деца, гостите на събитието се насладиха и на изложба на български художници от региона на Пазарджик. Огромен интерес предизвика книгата на Енох на Катерина Киричева, направена изцяло от бронз. Уникалната изработка включва 12 бронзови листа, 24 илюстрации и текст.



Прочетено: 9060 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi от прозореца през деня не трябва да спиш! Pepi БЪДИЩЕ камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Фотографи ЛОНДОН Европейка pepi розичка Детски къщи Teddys house
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development