Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Цветан Гунев е новият подуправител на БНБЦветан Гунев е новият подуправител на БНБ
Ключови думи: подуправител на БНБ, Банков надзор, София, УНСС, Цветан Гунев
13 Юни 2013, ЧетвъртъкНародното събрание избра Цветан Гунев  със 175 гласа за, два против и два въздържали се.  Той ще бъде и шеф на управление Банков надзор през следващите шест години.

Мандатът на Гунев започва на 16 юни, неделя. Той поема поста от Румен Симеонов, като е предложен от управителя на БНБ – Иван Искров. Новият подуправител е роден в София на 2 февруари 1959 г. Завършил е Университета за национално и световно стопанство и владее английски език. Има придобити редица квалификации по централно банкиране в САЩ и от водещи надзорни органи на страните от Европейския съюз. През 1982 г. започва кариерата си като кредитен инспектор в ДСК. През следващите години работи като счетоводител, данъчен инспектор. От 1992 г. е на работа в БНБ, а последният му пост е директор на дирекция „Надзорно наблюдение на кредитните институции”, заеман от 2007 г.

Според Закона за БНБ изборът на нов член на управителния съвет трябва да бъде направен не по-рано от три месеца и не по-късно от два месеца преди изтичане на мандата на действащия. Поради разпускането на предишния парламент този срок не беше спазен.

БНБ упражнява надзор върху дейността на банките и на клоновете на чуждестранните банки у нас. Подуправителят на БНБ, ръководещ управление „Банков надзор”, прилага самостоятелно и независимо предвидените законови мерки за въздействие и санкции. Издаването и отнемането на разрешение за лиценз се извършва с акт по предложение на управителя и подуправителя на управлението.

Според финансовата институция Гунев безспорно е доказал висока квалификация и богат професионален опит в областта на банковия надзор.


Прочетено: 15936 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фотографи Рози Vision Стара църква в Созопол Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Американски Кокили за Строители НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Почистваща фирма Варна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development