Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първа копка за Икономическа зона София – Божурище17 Юни 2013, ПонеделникЗапочна изграждането на Икономическа зона София – Божурище. 

Според Росен Плевнелиев новата индустриална зона визира бъдещето на България - ще е не само най-голямата и най-близо до университетски центрове и до един милионен град, но и че е най-стратегически разположена - на три магистрали и на три еврокоридора, със собствени мултимодални терминали, които ще бъдат изградени, и собствени жп линии.
В  индустриалната зона  ще се произвеждат климатични системи за „Фолксваген”, за „Дженеръл мотърс”, за „Ауди”, „Мерцедес” и за уникални марки като „Ламборджини”, „Порше” и др., отбеляза държавният глава.
Инвестицията е  над 42 млн. лв.
Първата фирма, която вече се е установила в Икономическата зона е немската компания Бер-Хелла Термоконтрол (Behr-Hella Thermocontrol  – BHTC) от сектора на автоматичните климатични системи за леки автомобили и камиони. „С 35% в Европа и 80% в света, ние сме от най-големите играчи в този отрасъл", съобщи главният изпълнителен директор на ВНТС Томас Шулте и отбеляза, че компанията  има оборот от над 8 млрд. евро. Компанията работи в 25 страни по целия свят, вкл. САЩ, Индия, Китай, Япония, Германия и наши клиенти са най-големите производители на автомобили, а най-новата й дейност е в България. „България е една поредна наша стъпка в Източна Европа и ще се превърне във важен стълб в цялостната ни стратегия. От една страна, новият български завод ще предостави необходимото разширение на нашето производство, а от друга страна – предвиждаме изграждането на нов научно-развоен център, който ще допринесе за реализирането на нашия план за развитие“, добъви Томас Шулте и съобщи, че в следващите от 3 до 5 години компанията ще инвестираме над 20 млн. евро в този парцел.


Прочетено: 7170 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Три девойки ученички МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас ухажване изгрев бл.29 вх.7 аз Spirit of Burgas Община Бургас Тавия Селка къща Александропулис, Гърция - юни.2007
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development