Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първа копка за Икономическа зона София – Божурище17 Юни 2013, ПонеделникЗапочна изграждането на Икономическа зона София – Божурище. 

Според Росен Плевнелиев новата индустриална зона визира бъдещето на България - ще е не само най-голямата и най-близо до университетски центрове и до един милионен град, но и че е най-стратегически разположена - на три магистрали и на три еврокоридора, със собствени мултимодални терминали, които ще бъдат изградени, и собствени жп линии.
В  индустриалната зона  ще се произвеждат климатични системи за „Фолксваген”, за „Дженеръл мотърс”, за „Ауди”, „Мерцедес” и за уникални марки като „Ламборджини”, „Порше” и др., отбеляза държавният глава.
Инвестицията е  над 42 млн. лв.
Първата фирма, която вече се е установила в Икономическата зона е немската компания Бер-Хелла Термоконтрол (Behr-Hella Thermocontrol  – BHTC) от сектора на автоматичните климатични системи за леки автомобили и камиони. „С 35% в Европа и 80% в света, ние сме от най-големите играчи в този отрасъл", съобщи главният изпълнителен директор на ВНТС Томас Шулте и отбеляза, че компанията  има оборот от над 8 млрд. евро. Компанията работи в 25 страни по целия свят, вкл. САЩ, Индия, Китай, Япония, Германия и наши клиенти са най-големите производители на автомобили, а най-новата й дейност е в България. „България е една поредна наша стъпка в Източна Европа и ще се превърне във важен стълб в цялостната ни стратегия. От една страна, новият български завод ще предостави необходимото разширение на нашето производство, а от друга страна – предвиждаме изграждането на нов научно-развоен център, който ще допринесе за реализирането на нашия план за развитие“, добъви Томас Шулте и съобщи, че в следващите от 3 до 5 години компанията ще инвестираме над 20 млн. евро в този парцел.


Прочетено: 6732 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Краси КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Флора Бургас 2009 Първа копка Долно Езерово витраж4 Пътна помощ Художник Конкурс прическа Бургас 2009 ahtopol бургаска среща Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 майк
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development