Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Форматът дарителски кръг е създаден от Фондация Работилница за граждански инициативи през 2012

Първи дарителски кръг за област Бургас



Ключови думи:
09 Юли 2013, Вторник



На 09. 07. 2013г. от 17:30 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино” ще се проведе за първи път „Дарителски кръг - За област Бургас”, организиран от „Обществен дарителски фонд – област Бургас”. 

Форматът дарителски кръг  е създаден от Фондация „Работилница за граждански инициативи” през 2012 г. и е вдъхновен от опита на финансиращата мрежа във Великобритания ( The Funding Network), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна. Дарителският кръг дава възможност за директен контакт между организациите, набиращи средства и дарителите. Поканени са Областният управител на област Бургас– Павел Маринов, кмета на Община Бургас – Димитър Николов, както и представители на бизнеса. Всички те ще обединят своите ресурси, за да подкрепят няколко предварително одобрени проекта, които са важни за местните общности.
А именно:
-           „Да помогнем на децата от Детски център „Св. Николай Чудотворец” –гр. Бургас да опознаят лагуната Атанасовско езеро .” -  Проектът включва опазване на езерото и неговото биоразнообразие, както и социална адаптация и интеграция на деца с увреждания.
-          „Карай по- бавно, живей по-дълго!” – Клуб „Лайънс Несебър”  отправя послание „Пази детето!”. През летния сезон, когато движението по пътищата е много натоварено е хубаво да се напомни на всички участници да внимават.
-          „Да научим децата от днес, да играят игрите от вчера!” - Сдружение „Младежки глас” цели да предотврати заседналия на чин на живот и да покаже на децата, че няма по-ценно от игрите навън с приятели.По този начин се стимулира тяхното психическо развитие и физическа активност.
-          „Лятна творителница за кукли”  -  Проекта цели предотвратяване социалната изолация на деца, отглеждани в семейства с домашно насилие, деца лишени от родителска грижа, деца от социално слаби семейства и талантливи деца чрез включването им в групи за съхраняване и опазване на народните традиции, насърчаване на инициативността, творчеството и осмисляне на свободното им време,  както и създаване на възможност за социална, толерантна и личностна адаптация и реализация.
-          Подобряване и изграждане на спортни площадки в детските градини и училищата на територията на гр. Бургас –  ДФК „Звездичка” влага много любов и професионализъм в работата си. Основна цел за развитието и осъществяването на това е да се осигурят добри условията за игра в детските градини и училищата.
„Обществен дарителски фонд- област Бургас” насърчава сътрудничеството между органите за местното самоуправление, нестопанските организации и бизнеса за устойчиво местно развитие. Основното послание, което искаме да предадем, е, че заедно можем да сътворим промяната, която искаме да видим!


Прочетено: 4360 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
4 жълто и сиво 2 през деня не трябва да спиш! УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. на границата с брега Конкурс прическа Бургас 2009 Площад Тройката, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Spirit of Burgas Мебелна Фабрика ДИЕЗ 7 Истанбул
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development