Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Бургас
Тежкият трафик от магистралата ще е изнесен от центъра на града

Започва изграждането на обиколния път на Бургас - пътен възел Запад



Започва изграждането на обиколния път на Бургас - пътен възел Запад
Ключови думи: пътен възел Запад, Димитър Николов, Бургас, нов надлез в Бургас, улица Одрин, улица Проф Якимов, улица Крайезерна, Южно Черноморие
01 Август 2013, Четвъртък



Стартът на един от най-важните инфраструктурни обекти на Бургас – Пътен възел Запад е почти факт. До броени дни приключват последните дейности на първия етап, включващ преместване на подземните ВиК комуникации под трасето на новия надлез.

До дни започва вторият етап на строежа
 на пътен възел Запад
 
Кметът Димитър Николов провери на място как върви изпълнението на един от най-важните инфраструктурни обекти на Бургас – Пътен възел Запад. „След броени дни приключват последните дейности на първия етап, включващ преместване на подземните ВиК комуникации под трасето на новия надлез. Веднага след това започва изграждане на подпорните стени на бъдещата детелина и на двата подхода на детелината на първо ниво в посоките ул. „Одрин“-„Проф. Якимов“ и „Проф. Якимов“-„Одрин“, сподели кметът Николов.
Подпорните стени ще бъдат изградени от сглобяеми стоманобетонови панели, които са вече изработени от фирмата – изпълнител. Предстои изграждане на фундаментите /основите/, върху които ще бъдат положени масивните панели. Общата стойност на целия проект е около 20 млн. лв. За втория етап от държавната власт бяха осигурени 3 млн. лв. За останалите етапи на обекта също се чака финансиране от държавата.
Бъдещият надлез е с ключово значение за осъществяване на новия околовръстен път, чиято цел е да изведе тежкия транспортен трафик по обходен маршрут без да навлиза през центъра на морския град, да намали задръстванията, пътните инциденти, шума и отровни емисии във въздуха.
Проектът за Пътен възел Запад включва изграждане на детелина от бул. „Проф. Яким Якимов“ към ул. „Одрин“ и мост над ул. „Одрин“ и минаващите оттам 9 жп линии към ул. „Крайезерна“. Новият маршрут ще включва улиците „Проф. Яким Якимов“ – „Крайезерна“ – „Тодор Александров“ – Пътен възел Юг към Южното Черноморие. Това е една от основните теми, които обсъждаха кметът Димитър Николов, премиерът Пламен Орешарски и областният управител Павел Маринов.
Реализацията на важния в национален мащаб обект стартира миналата година с изместване на подземните комуникации под улиците „Одрин“ и „Крайезерна“. Изградени бяха дъждопреливник, отливен канал със заустващо съоръжение и обсадни тръби за канализация, питеен и промишлен водопровод под железопътните коловози.
Улица „Крайезерна“ също ще претърпи реконструкция, за да може да поеме тежкия трафик. Ремонтът ще подсили основите й и ще разшири платното. Подготвено е техническото задание за реконструкцията на „Крайезерна“, което е изпратено в Агенция „Пътна инфраструктура“ за съгласуване. „Предстои да стартираме проектирането за 4-лентов път, с което ще се подобри, както транзита на юг от Бургас, така и бързия достъп до всички промишлени зони и до Пристанище Бургас. Дотогава апелираме към пътуващите за Южното Черноморие през уикенда да ползват алтернативния вариант на новия обходен път, като на влизане в града завият по бул. „Проф. Якимов“ – „Одрин“ – „Цар Калоян“ – „Марица“ – „Арда“ – „Княгиня Мария Луиза“ – „Индустрилна“ – Пътен възел Юг и продължат на юг към Созопол“, заяви кметът Николов.
Предстои обозначаване на целия маршрут с пътни табели. Дотогава екипи на КАТ ще регулират ръчно натоварените кръстовища. Призовават се жителите на „Меден рудник“ в петъчния следобед да ползват ул. „Индустриална“ за прибиране, тъй като при по-интензивен трафик може да бъде затворена за движение ул. „Спортна“.
Движението от София и Варна в момента се извършва основно по булевардите „Стефан Стамболов“ и „Димитър Димов“ през центъра на Бургас към Южното Черноморие, което създава огромни задръствания, колони от чакащи коли и изнервени пътници и шофьори. 





Прочетено: 5638 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
коледни песни pepi водопадите край с .Стоилово.JPG УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. http://rosengeorgiev.com рожден ден тошко Бургас, ФЛОРА 2009 созопол Калиакра
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development