Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Писмо на г-н Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ Шалом по повод некоректно формулираното заглавие06 Август 2013, ВторникПисмото на г-н Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ Шалом по повод некоректно формулираното заглавие Българските евреи започнаха протести срещу кабинета Орешарски. 

ДО  Г-Н ВИКТОР СТЕФАНОВ
ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА DIR.BG

ДО Г-ЖА  НАДЕЖДА ХРИСТОВА
РЕДАКТОР НА DIR.BG

ДО Г-ЖА ЛИДИЯ ПАВЛОВА
ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА В. „ВЯРА”


Уважаеми г-н  Стефанов,
Уважаема г-жо Христова
Уважаема г-жо Павлова,
Във връзка с публикациите във Вашите издания от 5 и 6 август 2013 г., озаглавени „Български евреи започнаха протести срещу кабинета ”Орешарски”” Организация на евреите в България „Шалом” изразява своето несъгласие с опитите на Вашите медии чрез некоректно формулираното заглавие да се манипулира българската общественост и да се създават неверни внушения.
Организация на евреите в България „Шалом”, като българска неправителствена организация, представлява най-голямата част от еврейската общност в страната ни и според своя Устав е необвързана с  политически партии и движения и не извършва политическа дейност.  Като част от българското гражданско общество, членовете на ОЕБ „Шалом” имат различни политически пристрастия.
Организация на евреите в България „Шалом” се надява, че  представителите на политическите сили, изпълнителната власт и представителите на гражданското общество ще насочат усилията си към постигане на стабилност, защото сегашното състояние крие рискове за дестабилизиране на страната, което ще доведе до сериозни вътрешни и международни последици. Очакваме от политическите и гражданските лидери да проявят благоразумие и отговорност, да влязат в диалог помежду си,  като избягват поведение, което засилва противопоставянето и омразата в обществото. 
Медиите имат силно влияние в българското общество и чрез информацията, която разпространяват формират мнения и нагласи. Надяваме се, че ще проявите отговорност към аудиторията си. 
С уважение,
Максим Бенвенисти,
председател на ОЕБ „ШАЛОМ”

София, 6 август 2013 г.


Прочетено: 10312 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Един Бургаският мост през 2011 г. самолет Miss Sixty Театър за драма. опера и балет, Бургас. Приятелки в три цвята Залез Spirit of Burgas Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development