Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фотографски конкурс - Бургас



09 Август 2013, Петък



Фотографски конкурс NO PHOTO:  Трафикът на хора през обектива 


Местната комисия за борба с трафика на хора към Община Бургас, Националната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с Бургаска фотографска общност, сдружение Фотоклуб „Осмо изкуство“, със съдействието на Фотографски Системи ООД, организират фото конкурс със заглавие „NO PHOTO: Трафикът на хора през обектива“, посветен на проблема трафик на хора.  
 
Фотографското око вижда неща, скрити за обикновения поглед, показва ни реалността ярко и точно. Конкурсът цели да го насочи към организаторите и жертвите на съвременната форма на робство – трафика на хора. С това ще помогнем на младитe хора да бъдат информирани и да правят съзнателни избори в живота си.
 
В конкурса могат да участват професионалисти и любители фотографи. Авторите могат да предложат два вида снимки: фотография и дигитално обработена снимка, като не могат да кандидатстват със снимка, която вече е участвала в конкурс.
 
Организаторите на конкурса ще осигурят пространство за изложба на най-добрите фотографии в гр. Бургас. Журито ще обяви резултатите си до 10 октомври 2013 г. на сайта на Националната комисия за борба с трафика на хора и на сайта на Община Бургас. Награждаването на победителите ще се състои по време на откриването на изложбата. 
 
Повече информация за конкурса можете да намерите на www.antitraffic.government.bg, www.photo-cult.bg, www.photo-forum.net, както и на страниците на списание Фото мания, които са официален медиен партньор на инициативата.
 
Трафикът на хора е бизнес с огромни печалби, а също престъпление, кошмарът от който преследва жертвите си цял живот. Той има много лица. Често истината е скрита зад усмивка и грим, зад приятна външност. Трафикантът и жертвата – двете страни в играта, в която стратегията е аз печеля – ти губиш.
Хората, чиито лица търсим са момичета от нощните клубове, просещи деца на улицата, експлоатирани от работодателите си хора, ромски жени, чиито бъдещи деца са за продан в чужбина. Това са пострадалите от бизнеса с човешки същества, често без самите те да си дават сметка за това. 


Прочетено: 9142 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жълтурче.jpg Международен Семинар на фризьорите София Мой хороший знакомый из Бургаса До другото лято централна градска тоалетна СУЕТНОС Община Бургас Флора Бургас 2009 pepi тръби Стилът на знаменитостите Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development