Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приморско през Септември - център на екстремни спортовеФестивал на екстремните спортове в Приморско
Ключови думи: екстремни спортове, Приморско, Фестивал на екстремните спортове в Приморско
09 Август 2013, ПетъкПърви фестивал на екстремните спортове в България - X Point -  Приморско на 6-ти, 7-ми и 8-ми септември 2013.


Фестът ще популяризира здравословния начин на живот чрез екстремните спортове.
Фестивалът на екстремните спортове има за цел да донесе непозната тръпка,естествен приток на адреналин и нов начин на разтоварване, далеч от порочните практики сред младото поколение. Очакват се състезания по акробатичен парапланеризъм, болдеринг , уейкборд, скейборд, кайтсърф регата, слаклайн, скално катерене и демонстрации с байкове.
На сцената ще се изявяват музиканти и групи,които подкрепят начин на живот без употреба на наркотици и насилие.

Фестивалът е с продължителност 3 дни и се очаква посещаемост от 5000-10000 човека на възраст от 10 до 60 години. Рекламната кампания за провеждане на събитието вече стартира в националните медии. Професионален екип от оператори и фотографи ще заснемат събитието с цел популяризирането му и разпространение на идеите, които то поддържа.

Предварителните проучвания са предвидени за срок от около 30 дни и обхващат мониторинг за мястото на провеждането, инфраструктурно и геодезично изследване на терена, изработване на необходимите документи за провеждане на фестивала. Целта му е да се рекламира община Приморско като една от най- топлите и красиви български курорти. Един забележителен град – туристически развита локация с разнообразие от културни и исторически ценности. Участниците във феста ще се включат в редица радио и телевизионни предавания. Ще бъдат направени репортажи от подготовката и от самото състезание, както и филм за целия фестивал.

Самият фест ще се проведе на 6, 7 и 8 септември, като състезателните дни са 7 и 8 септември, а 6 септември е предвиден за администриране и организация.

Трите основни републикански надпревари в програмата са – акро - парапланеризъм, катерене- болдеринг и кайт - регата. Състезанията по акробатичен парапланеризъм и Мастърс оупън ще бъде организирани с участието на 10-ма от най-добрите акро -пилоти в света. Дисциплината е изключително атрактивна поради сложността на фигурите, които биват изпълнявани на височина от 1000 метра. По време на състезанието специално подбрано жури ще оценява изпълнените фигури в небето. Часовете на провеждане се обявяват предварително, със забележка, че е възможно да бъдат променяни в зависимост от атмосферните условия.
Националното състезание по катерене- болдеринг представлява стил без въже, обикновено на къси разстояния. Практикува се на големи естествени скали и на изкуствени такива в зала.
Кайт - сърф е едно от най- новите течения във ветроходството, много атрактивно и предпочитано от младите хора. В регатата ще бъдат включени следните дисциплини:
- Course racing
- Hаng time
- Free style(Best trick)

През трите дни на феста ще има и музикална програма. В шоуто ще участват световно известни имена от клубната сцена, както и водещи български DJ-и, поканени от организаторите.


Прочетено: 14384 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
580
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бургаска среща ПЕПИ Конкурс прическа Бургас 2009 Пролет преди листата есен 01 пътят за никъде Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol Извор на Марина река Ловец, авджия завихряне
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development