Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сводка на Полицията, Бургас - 11 август



11 Август 2013, Неделя



Информационен бюлетин на МВР Бургас.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу : 27 год. С.Г. - 2,08 промила.
           На 10.08.т.г. около 08.04 ч. в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за семеен скандал, възникнал на ул. «Сливница» № 87, при който мъж нанесъл побой над приятелката си и я заплашил с убийство. Установено е, че скандала възникнал между : 31 годишния А.Д. и 46 годишната Т.Г. и двамата от Бургас, обитаващи апартамент на третия етаж. Входната врата на кооперацията била заключена при идването на полицейските служители и липсвали звънци. Отчитайки нестихващите женски викове и крясъци за помощ, се наложило служителите да разбият входната врата на кооперацията. Двамата бургазлии били разтървани, като при разговор с тях е констатирано, че А.Д. след нанасянето на побоя, отправил закани и заплахи с убийство спрямо бургазлийката. А.Д. е настанен в Дома за временно настаняване на пълнолетни лица, като е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» - Созопол по отношение кражбата на мобилен телефон «Самсунг Галакси Ноут», собственост на 24 годишен софиянец, осъществена на 10.08.т.г. от плажа на къмпинг «Смокиня» в Созопол, е задържан извършителя на деянието – това е : 26 год. С.Г. от София, от когото е иззет мобилния телефон. С.Г. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 10.08.т.г. около 02.20 ч. на паркинга пред хотел «Голдън Дриймс» в Слънчев бряг, служители от бургаската жандармерие извършили проверка на 26 год. А.Р., като намерили и иззели полиетиленово пликче със зелена листна маса / канабис/. А.Р. е задръжан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано бързо полицейско производство.
На 11.08.т.г. около 05.30 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за инцидент в закусвалня в кв. «Сарафово», при който мъж в явно нетрезво състояние, влязъл в заведението, нанесъл побой над персонала и изпочупил част от заведението. Задържан е 41 годишния Г.К. който влязъл в закусвалнята, разположена на ул. «Брацигово» № 13, където нанесъл побой на 46 годишната А.Ф. от Бургас, като ударил и останалите четирима служители от персонала / две жени и двама мъже/. След това Г.К. изкъртил стена - параван от гипсокартон. Г.К. е настанен в Дома за временно настаняване на пълнолетни лица, като е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
настанен в Дома за временно настаняване на пълнолетни лица, като е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 10.08.т.г. около 22.38 ч. в близост до к-с «Сън сет» в Слънчев бряг, служители от бургаската жандармерия извършили проверка на 18 годишния Н.Г. и 22 год. П.М., и двамата от Бургас, като намерили и иззели саморъчно направена цигара и топче от суха тревна маса / канабис/. Н.Г. и П.М. са задържани за срок от едно денонощие. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано бързо полицейско производство.
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» - Поморие по отношение на телефонна измама, осъществена на 10.08.т.г.  спрямо 76 годишна поморийка по схемата «катастрофа с жертва» за сумата от 1 600 лв. и 410 евро, са установени и задържани : 20 год. С.К. и 20 год. Ю.Ц., и двамата от Бургас. Установено е, че 18 годишния К.М. от Бургас е пряк извършител на преноса на парите, тъй като същия отишъл на адреса на поморийката и взел от нея опакованата парична сума. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.
На 10.08.т.г. около 16.40 ч. в Районно управление «Полиция» - Камено е получено съобщение за възникнал междусъседски скандал пред бл. 7 в с. Свобода, общ. Камено – установено е, че спречкването е осъществено между : 36 год. К.М. и 26 год. Н.Р., и двамата криминално проявени от с. Свобода. Мъжете били във видимо нетрезво състояние, като се обединили спрямо полицейските служители и започнали да отправят закани за побой. Единият от мъжете – К.М. бил по-агресивен, като успял да скъса горната част от тениската на разпореждащия му да прекрати противоправното си поведение полицейски служител. К.М. и Н.Р. са задръжани за срок от едно денонощие. По случая в Районно управление «Полиция» - Камено е образувано бързо полицейско производство.
 
ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 11.08.т.г. около 03.00 ч. в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 22 годишен бургазлия, за това че за времето от 00.15 ч. до 00.45 ч. на същата дата на ъгъла на улиците «Богориди» и «Константин Фотинов», неизвестно лице, чрез издърпване от врата, му отнело златен синджир с тегло около 20-25 грама. Извършителят на грабежа се издирва по описание от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас.   
На 11.08.т.г. около 00.10 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение от 69 годишен руски гражданин, за това че по неустановен начин от дома му, разполжен на петия жилищен етаж в кооперация на ул. «Александър Батенберг» № 22, му е извършена кражба на сумата от 15 000 рубли и 1 050 долара. Констатирано е, че от съседен апартамент, собственост на 44 годишна руска гражданка, също по неустановен начин е извършена кражба на сумата от 800 евро, 800 долара и 70 000  рубли. Работата по случаите продължава.
На 10.08.т.г. около 11.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Созопол е получено съобщение от 46 годишен руски гражданин, за това че за времето от 08.00 ч. на 04.08.т.г. до 20.00 ч. на 06.08.т.г. от  апартамента му, разположен във вилно селище «Св. Никола» край Черноморец, му е извършена кражба на черно портмоне, съдържащо : лични документи, сумата от 500 евро, 1 000 лева и 3 000  долара и един ключ и чип за автомобил «Рейндж Роувър». По случая е образувано досъдебно производство.
На 10.08.т.г. около 05.50 ч. в Районно управление «Полиция» - Приморско е получено съобщение от 21 годишен пловдивчанин, за това че за времето от 21.00 ч. на 10.08.т.г. до 05.00 ч. на 11.08.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в квартирата му, разположена на ул. «Ропотамо» №104, като е извършена кражба на : три преносими компютър / един негов и два на съквартирантите му/ и сумата от 4 200 лв. / общ сбор от парите на тримата почиващи/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Приморско.
           На 10.08.т.г. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 37 годишна руска туристка, отседнала в Поморие, за това че около 19.00 ч. на същата дата посетила Mall „Бургас Плаза», като в магазин «Уайкики» й е извършена кражба на портмоне, съдържащо сумата от 500 евро, около 180 български лева, около 3 000 руски рубли и кредитна карта. Работата по случая продължава.
На 10.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение за извършена кражба от заведение «Бенито», разположено на ул. «Несебър» в с. Равда – установено е, че от ел. табло, намиращо се в заведението, е отнета сумата от 3 000 лева оборот и 200 лева, съхранявани в мъжки портфейл, собственост на 55 годишен мъж. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 10.08.т.г. около 19.30 ч. във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 83 годишен бургазлия от к-с «Славейков», за това че станал жертва на телефонна измама по класическата схема «катастрофа със загинал, причинена от близък» за сумата от 5 000 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 10.08.т.г. около 17.00 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 62 годишен мъж от Ямбол, за това че чрез счупване на малкото триъгълно стъкло на задната дясна врата на л.а. «Нисан Примера», с ямболска регистрация, паркиран в района на Черноморски солници до плажната ивица и лугата, е извършена кражба на дамска чанта, съдържаща лични документи, лични вещи и сумата от 450 лв. Работата по случая продължава.
 
ІІІ. ПТП :
На 10.08.т.г. около 10.40 ч. по пътя Бургас – Средец, на 2 км. след разклона за мина «Върли бряг», л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 28 год. Б.Н. от Бургас, поради движение с несъобразена скорост, блъска неправилно пресичащия пътното платно пешеходец – М.Т., 50 годишен, полски турист, който е настанен за лечение в отделение «Реанимация» на МБАЛ – Бургас, с опасност за живота.
На 10.08.т.г. около 15.40 ч. по пътя Бургас – Созопол, в района на местността «Ченгене скеле» в посока Созопол, л.а. «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 22 год. С.Д. от Бургас застига и блъска движещия се пред него л.а. «Рено Канго», с бургаска регистрация, управляван от 60 год. С.Т. от Бургас. От удара л.а. «Рено» излиза извън пътното платно и се удря в крайпътно дърво. Пострадал е водача на л.а. «Рено»,, който с фрактура на дясното рамо, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Ортопедия» на МБАЛ – Бургас.
 
ІV. ПАБ :          
Във връзка с възникналия през вчерашния ден пожар в местността «Слънчева лъка» край Айтос, е установено, че са засегнати - около 150 декара необработваеми земи, две изоставени постройки тип бараки, един декар лозе с неустановен до момента собственик и една стара едноетажна постройка. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. 


Прочетено: 20404 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
578
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
през гората, до морето ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... Кукерландия 2011, Ямбол джу зън-зън Конкурс прическа Бургас 2009 св. Николай Чудотворец Малката Тухлена селска къща Miss Sixty бункер палма братска дялба
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development