Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Николов, кмет на Бургас, провери състоянието на ремонтите в Меден Рудник12 Август 2013, ПонеделникКметът Димитър Николов направи проверка на ремонтните работи по обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в бургаските училища и детски градини в Меден рудник. 

Дейностите се финансират със средства, спечелени от Община Бургас от Международен Фонд Козлодуй /МФК/, администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие.
„Следим стриктно изпълнението на тези изключително важни за града обекти. Тези сгради не са ремонтирани сериозно от построяването им преди трийсетина години. След месец те ще посрещнат напълно обновени учениците наесен“, заяви кметът Димитър Николов, след като разгледа как върви обновяването на СОУ „Константин Петканов“, ОУ „Найден Геров“ и СОУ „Петко Росен“.
Община Бургас вече реконструира ОУ „Елин Пелин“. С работата по СОУ „Константин Петканов“, ОУ „Найден Геров“ и СОУ „Петко Росен“ ще бъдат обновени всичките четири училища на к-с „Меден рудник“.  Останалите училища, които се ремонтират по Фонд „Козлодуй“, са СОУ „Добри Чинтулов“, ГЧЕ „Васил Левски“, OУ „П.К. Яворов“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, ОУ „Иван Вазов“ и СОУ „Димчо Дебелянов“. Освен тях мерки за енергийна ефективност се въвеждат още и в ОДЗ № 8 „Брезичка“, како и в три бургаски читалища – „Съгласие-1905“, „Пробуда“ на ул. „Дрин“ 14 и „Пробуда“ в к-с „Братя Миладинови“ /бл.56/.
Част от обектите включени в обиколката на кмета Николов бе и вторият корпус на ОДЗ N 13 „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“. Той е част от Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа, който се реализиран в рамките на  Проект за социално включване на Министерството на труда и социалната политика. Неговият ремонт също върви към своя край, така че модерната градина ще може да посрещне децата наесен.
Пред завършване са два от общо 5-те модерни центъра за настаняване от семеен тип, в които ще бъдат настанени деца с увреждания. В момента тече тяхното оборудване на помещенията със специализирани уреди и мебели, съобразени с нуждите на децата в неравностойно положение. Очаква се къщичките да бъдат напълно готови през октомври. Изграждането им се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“.
Прочетено: 17076 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
от прозореца Флора -Бургас-2009.JPG най-приятното място за релакс pepi МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА централна градска тоалетна бургаска среща Храм св.св. Кирил и Методий нощен бряг Конкурс прическа Бургас 2009 Приморско след кафето
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development