Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Как да изгоним гълъбите от терасата?18 Август 2013, НеделяМалко като във филм на Алфред Хичкок в Бургас започна да се случва странно нашествие от гълъби по терасите на блоковете в района на центъра. След срутването и премахването на старите сгради, които те обитават те започват да търсят нов дом, я на нечия тераса, я на нечий таван. Колкото и красиви птици да са, те разнасят много зарази и човек трябва да се опита да се справи с проблема наречен "гълъби на терасата" възможно най-бързо.

Ето няколко начина за справяне с нашествието на гълъбите:

1. Купуване на Сокол. Както е ясно соколите са от птиците, които стряскат гълъбите и те гледат да избягат от тяхната компания.

2. Купуване на Електронен сокол - издава мощен звук, който симулира крясъци на сокол. Обикновено този метод е доста ефективен, защото обхваща регион от рода на 7-8 декара в диапазон, но си представете какъв е шума, който издава. За предпочитане е да се използва за ниви или места, където няма нощуващи хора.

3. Закупуване на котка. Хем котката ще е сита, хем стопанина доволен.

4. Закупуване на репелент срешу гълъби. В много от големите вериги от типа на Баумакс, Практикер и Mr. Bricolage продават репелент срещу гълъби, който е на растителна основа, безвреден за човека, и е много ефективен. Нанася се на почистена тераса като се напръсква. Начина, по който действа е чрез миризма, която се усеща от гълъбите. За хората тази миризма не се усеща. Репелента съществува във вариант на спрей и във вариант на кубчета. Малко е скъп (около 40-50 лева), но за сметка на това е доста ефективен.


Прочетено: 50174 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Az sym ot Burgas Пристанище Приморско ЛРД Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Графила 2009, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Роза хотел приморец Приятели pepta Казан за топло
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development