Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН на МВР Бургас



20 Август 2013, Вторник



13 каси с бира ...

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
 
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС
 
 
ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА"
 
 
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
          
 
І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
         В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас по отношение грабежа на златен синджир с висулка, собственост на 15 годишен бургазлия, осъществен на 14.08.т.г. около 12.00 ч. на паркинга зо бл. 128 в ж.к. «Братя Миладинови», е установен извършителя на деянието – това е : 18 год. Я.С. от Бургас. Ограбеният златен синджир е намерен и иззет. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 19.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение  за извършена кражба от двора на склад за безалкохолни напитки, разположен в Каблешково. При извършения оглед на местопроизшествието е открит л.а. «Опел Вектра», с варненска регистрация, който според показанията на свидетелите, е ползван от крадците. Констатирано е, че от склада системно са извършване кражби, последната от които е била на 18.08.т.г., когато са откраднати 13 каси с бира на стойност 450 лв. В резултат на полицейските действия са задържани извършителите на деянията – това са : 18 год. М.А. и 28 год. И.К., и двамата от с. Градец, общ. Котел. Работата по случая проъдлжава от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» - Камено Камено по отношение кражбата на две крави, собственост на 72 годишен мъж от Камено, осъществена на 15.08.т.г., са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените : С.С., 22 годишен от Камено и Р.А., 27 годишен от Сунгурларе. Със съдействието на служители от Районно управление «Полиция» - Нова Загора към ОДМВР – Сливен, в стопански постройки, разположени на територията на селищата Коньово и Любенова махала, общ. Нова Загора, са открити откраднатите крави, които били продадени на двама различни стопани за общата сума от 2 100 лева. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Камено.
На 19.08.т.г. около 23.15 ч. в района около х-л «Калина Гарден» в Слънчев бряг – изток, служители от бургаската жандармерия забелязали паркиран лек автомобил, с ямболска регистрация, в който стоели двама младежи. Единият от тях забелязвайки служителите изхвърлил от прозореца на автомобила станиолово топче, съдръжащо метамфетамин. При извършения личен обиск е открито и иззето хартиено топче с марихуана. Установена е самоличността на младежите в автомобила – това са : 26 год. С.Й. от с. Зимница, обл. Ямбол и 22 год. Г.Д. от Сливен. Младежите са задържани за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано бързо полицейско производство.
На 19.08.т.г. около 11.40 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение за припаднало мъж на поморийската улица «Цар Симеон» № 40 – установено е, че на мястото има двама младежи в неадекватно състояние – това са : 24 год. А.Д. и В.Б., 26 годишен, и двамата от Смолян. При извършения личен обиск е открита цигарена кутия с шест саморъчно свити цигари с марихуана. Младежите са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 19.08.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Сунгурларе извършили претърсване в дома на 30 год. В.П. от с. Грозден, като в двора на къщата намерили и иззели осем канабисови растения. Работата по случая проъдлжава от служители на Районно управление «Полиция» - Сунгурларе.
                  
ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 19.08.т.г. около 10.00 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 37 годишен бургазлия, живеещ в бл. 196 в к-с «Меден Рудник», за това че чрез отключване на входната врата с подбран или подправен ключ е проникнато в апартамента му, като е извършена кражба на златни накити с тегло около 50 гр. / общата стойност на нанесената щета е в размер на около 2 500 лв./. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 19.08.т.г. около 09.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение за извършена кражба от офиса на частна фирма, разположен в приземния етаж на к-с «Гранд Камелия» в Слънчев бряг – установено е, че чрез взломяване заключващия механизъм на входната врата е проникнато в офиса, откъдето са отнети четири преносими компютъра и сумата от около 1 200 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 19.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 37 годишна немска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че за времето от 10.00 ч. на 17.08.т.г. до 07.00 ч. на 19.08.т.г. от хотелския сейф, ползван от нея е извършенакражба на сумата от 115 евро и 100 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 19.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 28 годишен ямболия, отседнал в къща за гости в с. Равда, за това че по неустановен начин от хотелската стая му е извършена кражба на : мобилен телефон «Айфон 5», два мъжни маркови часовници, дамски часовник и сумата от 450 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 19.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 49 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че чрез взломяване на входната врата е проникнато в хотелската й стая, откъдето е извършена кражба на сумата от 3 200 щатски долара и 2 000 рубли. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На  19.08.т.г. около 16.45 ч. в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за това, че в бургаския затвор е открита найлонова торбичка, съдържаща зелена суха тревна маса / канабис/ с тегло около 7-8 гр. и мобилен телефон без сим-карта. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас.
На  19.08.т.г. около 17.20 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение от 30 годишна руска туристка, отседнала в Поморие, за това че два дни по-рано в близост до комплекс «Феста» обменила с непознат мъж сумата от 500 евро, като получила 1 000 лв. в банкноти с номинал от 200 лв. и 100 лв., които впоследствие се оказали с изтекла емисия. Извършителят на измамата се издирва по описание от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.
 
                                                             
20.08.2013 год.                                           Областен говорител на МВР: ...............................
гр. Бургас                                                                                                 /Цв. Рандева/


Прочетено: 12370 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тухлена селска къща Бургаският кей ухажване Кръст за Бургас на границата с брега Нова професия Старият Бургас Исторически музей, Бургас Изпращане... Aerogara Byrgas Пролет преди листата
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development