Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Общо 26 души са задържани при специализираната полицейска операция по Черноморието



25 Август 2013, Неделя



Общо 26 души са задържани при специализираната полицейска операция, проведена през последните три дни на територията на Слънчев бряг и Несебър. Сред тях освен извършители на грабежи и кражби на лични имущество, немалък е броя и на лицата, в които са открити наркотични вещества. 

Разкрити са 14 престъпления, като са образувани десет бързи досъдебни производства, съставени са девет акта за установяване на административни нарушения на Закона за българските документи за самоличност и 18 акта по Закона за движение по пътищата. В операцията са проверени общо 466 лица и 188 моторни превозни средства.
Неутрализирана е дейността на трима младежи от бургаския квартал «Горно Езерово», които по идентичен начин извършили четири грабежа на дамски чанти, собственост на български и чуждестранни туристки, отседнали в Слънчев бряг и Несебър. Установено е, че непълнолетните криминално проявени З.Р., 15 годишен, А.И., 15 годишен и Б.Д., 14 годишен, причаквали туристките в по-безлюдни места и издърпвали чантите от раменете им, след което се скривали в запустели тревисти местности в Слънчев бряг и по дюните. Част от вещите - предмет на престъпленията са намерени и иззети, за други е констатирано, че са продадени на неустановени лица в Слънчев бряг и Бургас. Няколко от дамските чанти и личните документи, с които след грабежите бургазлиите се сдобили, са унищожени от извършителите, чрез изгаряне. Задържан е още един извършител на грабеж на 52 годишен плевенчанин – това е 16 годишен младеж от вътрешността на България.
Спрямо 26 годишен българин в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано досъдебно производство, за това че при проверка от служители на бургаската жандармерия са намерени и иззети части от скимиращо устройство и приспособление за монтаж и демонтаж. При допълнителните полицейски действия / извършеното претърсване в обитаваната от задържания квартира в Свети влас/ са намерени и иззети : скимиращо устройство, преносим компютър и различни приспособления и инструменти за монтаж и демонтаж на скимиращи устройства.
В резултат на полицейските действия по отношение кражба на сумата от 400 000 беларуски рубли, 60 долара, 50 евро, 200 лв. и мобилен телефон, собственост на 36 годишен беларуски турист, отседнал в с. Равда, извършена от квартирата му през незатворената балконска врата, е задържан извършителя на деянието – това е : 16 год. А.Т. от София. Вещите - предмет на престъплението са предадени с протокол за доброволно предаване.
Непосредствено след извършване на кражба на дамска чанта, собственост на 18 годишна жена от Кърджали, съдържаща : мобилен телефон «Самсунг Галакси S”, лична карта и портмоне със сумата от 30 лева, от плажа пред хотел «Нептун» в Слънчев бряг, е задържан 32 годишния Б.Б., криминално проявен и осъждан, от гр. Долни Чифлик, обл. Варна. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Минути след извършването на кражба на дамска чанта, съдържаща пари и мобилен телефон, собственост на 22 годишна немска туристка, отседнала в Слънчев бряг, от служители на групата за борба с джебчийските кражби към сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас е задържан криминално проявения А.И., 17 годишен от с. Камен, общ. Сливен. По случая е образувано бързо полицейско производство.
В резултат на полицейските действия на служители от сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от сектор «Специализирани полицейски сили» при ОДМВР – Бургас на паркинга в близост до хотел «Елит 3» в Слънчев бряг е задържан 22 годишния Н.Н. от Стара Загора, в когото е открит и иззет полиетиленов свитък, съдържащ суха зелена тревна маса / канабис/ с тегло около 10 грама. При извършеното претърсване на квартирата на Н.Н., разположена в хотел «Елит 3», са открити : електронна везна и полиетиленов свитък, съдържащ светлокафяво прахообразно вещество / метамфетамин/ с тегло около 15 грама. Н.Н. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
При проверки, извършени в Слънчев бряг и близките курортни селища от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър, бургаската жандармерия и служители от сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас са задържани :
- 23 годишната С.Р. от Варна, в която е намерено и иззето прозрачно пликче със суха тревна маса с приблизително тегло 0,5 грама / канабис/
- 23 годишния А.Л. от Варна, в когото са намерени и иззети : три прозрачни пликчета, съдържащи кристалообразно вещество с обща маса с приблизително тегло 1 грам / метамфетамин/, прозрачно пликче, съдържащо тъмно вещество във вид на бучка с приблизително тегло 0,4 грама / метамфетамин/ и суха листна маса с приблизително тегло 2 грама / канабис/
- 21 годишния В.Т. от Варна / намерено и иззето е прозрачно пликче с прахообразно вещество с приблизително тегло 0,3 грама / кокаин/
- 17 годишния Г.Т. от Сливен, в когото е намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество / амфетамин/
- 31 годишния Г.Г. от Асеновград / намерено и иззето е полиетиленово пликче със зелена суха тревна маса / марихуана/
- 18 годишния Й.У. от Сливен, в кото са намерени и иззети полиетиленово пликче със зелена суха тревна маса с приблизително тегло 0.5 грама / канабис/ и полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество, около 1 грам / метамфетамин/
- 19 годишния Г.Ж. от Бургас, 18 годишния М.В. от Бургас и 19 годишния Н.М. от Средец, като е намерено и иззето полиетиленово пликче със суха тревна зелена тревна маса / канабис/
- 20 годишния Л.Ц., в когото е открит и иззет полиетиленов плик, съдържащ шест полиетиленови топчета със суха тревна маса / канабис/
- 30 годишния Т.Д. от Бургас, в когото са намерени и иззети полиетиленов плик, съдържащ зелена тревна маса / канабис/ и топче, съдържащо също зелена тревна маса / канабис/
- 27 годишния П.К. / намерени и иззети са пет таблетки светложълти на цвят / метамфетамин//
- 20 годишния А.Х. от Бургас, като е намерен е иззет прозрачен плик, съдържащ суха тревна зелена маса / канабис/
- 20 годишния И.Б. от Пловдив, като е намерена и иззета цигари със суха тревна маса / марихуана/.
При извършени проверки на полицейски служители съвместно с представители на «Арсис Консултинг» - София в три търговски обекта – магазини, разположени в базар «Орион» в Слънчев бряг, използващи в търговската си дейност марки без съгласието на притежателя на изключителните им права, са намерени и иззети различни стоки - обувки и дрехи, носещи запазени търговски марки «Конверс», «Адидас», «Найк» и «Луис Витон», без разрешение на правопритежателите.
Такива маркови стоки, използвани в търговската дейност, без съгласието на притежателя на изключителното право, са намерени и иззети при идентични проверки в :
- магазин за дрехи в с. Лозенец, общ. Царево, стопанисван от 63 годишен мъж от същото село
- два търговски обекта в Китен,  стопанисвани от 21 годишния С.Т. от Бургас, като са намерени и иззети общо 536 спортни стоки с марката «Адидас»
- три търговски обектав Приморско, като са намерени и иззети общо 435 стоки с марките «Адидас», «Пума», «Конверс» и «Луис Вютон».
Предстои провеждането на специализирани полицейски операции и в други курортни центрове по Южното Черноморие, категоричен е Директорът на ОДМВР – Бургас Комисар Милен Димитров, като освен за неутрализиране извършването на грабежи, кражби и търговия с наркотични вещества, ще продължи и полицейската дейност против измамите при уличен чейндж, търговията с риба на импровизирани улични сергии и на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителното право. Регулярно служителите на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас ще продължат с проверките си за шофиране със съобразена скорост, с поставен предпазен колан и при неупотреба на алкохол или упойващи вещества.  


Прочетено: 21660 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
581
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi коте Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас аз място и за влюбени Кукерландия 2011, Ямбол Велодорожка Черноморец Бургас къща над р-нт pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development