Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Слагат кораб пред Моста – поредна измишльотина или Черна гемия



Поредното грозило
Ключови думи: реконструкция на моста, морската градина, Бургас
27 Август 2013, Вторник



Поредна екстравагантност е на път да превърне Бургас, в място на което уж е имало древни кораби. Нищо че всъщност подобни кораби тук не са акостирали, поне не и в съвремеието си!

Слагат кораб пред Моста – там бургаските деца ще получават морско образование
 
Авангарден проект, който бихме нарекли по един особен начин, ако не е публично, за осмехотворяване на предмостовото пространство на плажа. 3 свързани площадки за отдих, обединени от обща тематика ще заемат мястото на някогашните Бани на плажа (които след това бяха култова кръчма с кебапчета). Идеята е на това място бургаските деца да получават своето Морско образование, за което имаше т.нар кораб Пионер (ако се сещате).

Пространството ще бъде организирано като палуба на кораб. Ще има различни съоръжения – мачти, такелаж, щурвал, котва. Предвидено е там да се провеждат интересни образователни занятия, свързани с морското дело, например уроци по плетене на мрежа и връзване на морски възли. На мястото артистично ще бъдат представени стари навигационни карти, изображения на континентите и океаните. Подходяща зеленина, атрактивно осветление и удобна паркова мебел ще допълнят очарованието на новия кът.

Плановете са зоната да е готова за празника на Бургас – Никулден. 







Прочетено: 11688 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас., ФЛОРА 2008 Бургаският кей Парк в Бургас, Младежки дом УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. димитров ден моите цветя Бургаският мост Малката Странджа пепита на границата с брега
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development