Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт // Традиции // Бургас
17 май - ден на Българския спорт

Община Бургас отваря спортните бази за безплатен достъп15 Май 2015, ПетъкСпециално за отбелязването на Деня на спорта, на 17 май е насрочено и най-веселото и шумно събитие - финален кръг на първенството по футбол между детските градини.

В Деня на българския спорт - 17 май, Община Бургас отваря повечето си спортни бази за безплатен достъп.  Възползвайте се и посетете:
 
* Спортния корпус към ПМГ и ГРЕ "Раковски";
* Покрития плувен комплекс в "Меден рудник";
* Спортна зала "Никола Станчев" - "Меден рудник";
* Спортен комплекс "Изгрев";
* Спортна зала "Бойчо Брънзов";
* Тенис корт Трета поликлиника и Тенис кортове "Васил Левски".
 
По повод 17 май кметът Димитър Николов отправя следния поздрав:
 
"Уважаеми спортисти и треньори,
Приемете моите поздравления по повод Деня на спорта. Спортът е социален феномен, който се е зародил в дълбока древност и днес е начин на живот за милиони хора по целия свят.
Спечелените от Вас купи и медали, поставените рекорди и извоюваната слава са повод за гордост и признание за упорития труд и постоянство, които влагате всеки ден. Волята за победа, спортното майсторство и феърплеят са достоен пример за най-младите хора в нашето общество.
Празникът тази година е специален за нас, защото Бургас е удостоен с приза "Европейски град на спорта 2015". Признанието е резултат както на усилията ни да изграждаме добра база и да насърчаваме масовия спорт, така и на резултатите, които Вие постигате в съревнованията. Приемете моите пожелания за здраве, още много спортни успехи и победи, които да продължат изградените традиции!
Честит празник!"
 
17 май може да се превърне в още по-голям спортен празник за Бургас, ако хандбалният "Фрегата" успее да се приближи още повече до шампионската титла на България. Това може да стане пред родна публика в зала "Младост". След разгромната  победа с 29 : 22 гола над Спартак Варна в първата среща от финалната серия, "Фрегата" е в пълна бойна готовност да защити първото място от миналия сезон. Вторият сблъсък срещу Спартак Варна е в неделя от 16:00 часа. Ръководството на клуба призовава всички привърженици на хандбала да подкрепят отбора в похода му към втората шампионска титла.
 
Специално за отбелязването на Деня на спорта, на 17 май е насрочено и най-веселото и шумно събитие - финален кръг на първенството по футбол между детските градини.
Засега са ясни 4 отбора, класирали се за последната фаза, а на 16 май (събота) ще се излъчи още един финалист. Класира се и най-добрият втори отбор от лигата. До момента сигурните участници на финала са отборите на ОДЗ "Златно ключе"; ОДЗ  "Иглика"; ЦДГ "Веселушко" и ОДЗ "Райна Княгиня".
Първите мачове започват от 10:00 часа на 17-ти май (неделя) - "Арена Звездичка" в двора на СОУ "Константин Преславски". Награждаването ще бъде от 12:00 часа. Събитието е част от програмата на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".
 


Прочетено: 22284 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
630
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жълто и сиво Конкурс прическа Бургас 2009 Община Бургас ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Черноморец Бургас Стара къща на ул. Созопол - пристан Камини CLAM - CORTONA angolare паметникът на Руската армия Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development