Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

5-годишни бургазлийчета взеха с Отличен първия си изпит по английски език



изучаване на английски език
Ключови думи:
19 Май 2016, Четвъртък



Програмата стартира миналата есен в детските заведения, по инициатива на кмета Димитър Николов, като обучението е безплатно.

Децата от трета група на ЦДГ "Раковина" в Бургас завършиха успешно първата година от обучението си по английски език. Програмата стартира миналата есен в детските заведения, по инициатива на кмета Димитър Николов, като обучението е безплатно. 
Възпитаниците на ЦДГ "Раковина" участваха в открит урок, в който показаха, че вече владеят много думи от езика на Шекспир и могат с лекота да съставят изречения и да отговарят на въпроси.
Гости на тържеството бяха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Йорданка Ананиева, директорът на общинската дирекция "Образование" Веселина Таралова и родители. Целта на безплатното чуждоезиково обучение, което Община Бургас въведе в детските градини, е подрастващите да могат по-лесно и бързо да усвояват и втори език успоредно с родния си. По този начин вече в училище те ще могат да надграждат своите знания. 
"Поздравявам нашите малки отличници за старанието им и добрите знания. Вие току-що издържахте първия си изпит по английски език с отличен. Благодаря на всички за ентусиазма, с който работят по програмата за чуждоезиково обучение. Тази програма е пилотен проект за страната, за първи път подготвяхме учебници. За следващата година ще бъдем още по упорити и съм убеден, че през втората година успехът ще бъде много по-осезаем", каза кметът Димитър Николов.
Програмата за изучаване на английски език е одобрена от Министерството на образованието. Предвижда се обучението да стане задължително за учениците в първи клас.


Прочетено: 31878 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
590
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
 мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка pepi Фонтанът на Spirit of Burgas Мой хороший знакомый из Бургаса Менструална чашка MeLuna аЗ В  АНГЛИЯ ЛРД парцалки 3 Великолепието на Париж от Бутик Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development