Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най-големият ветроход в света акостира в ПристанищетоНай-големият ветроход в света акостира в Пристанището
Ключови думи: ветроход, пристанище Бургас
20 Май 2016, ПетъкОт Пристанище Бургас съобщиха, че най-големият действащ ветроход в света и единственият петмачтов кораб с пълен такелаж е акостирал в града ни.

Пристанище Бургас прие тази сутрин ветрохода Royal Clipper. Той е най-големият действащ ветроход в света и единственият петмачтов кораб с пълен такелаж. Вeтроходнияг лайнер Royal Clipper е част от флота на  компанията Star Clippers, която е специализирана в круизи с ветроходни  кораби.
Любопитно за Royal Clipper, е че той е копие на легендарния немски ветроход „Прусен”. 5000-тонният плавателен съд е изключитено елегантен, има 5 мачти и 42 платна, които разпънати са над 5000 кв.м /по-голям обем от футболно игрище/. Дължината му е 133,7 метра. Пуснат е на вода от 2000 година.
Максималният брой пасажери на Royal Clipper е 227, което гарантира добро обслужване и внимание от страна на екипажа. Ветроходът разполага с луксозни каюти, три басейна, спа център, три палуби, атриум, ресторант, пиано бар. Атракция за пасажерите са и големите подводни стъклени илюминатори, от които може да се наблюдава подводния свят.
Корабът извършва плавания предимно в района на Карибите и Полинезия, рядко в Средиземно море, а сега и в Черно море.
В Бургас той пристигна от Гърця, като пропуска предварително планираните за посещение турски пристанища. За туристите са осигурени екскурзии до Созопол, Малко Търново и Бръшлян.
Тази вечер впечатляващият ветроход се отправя към Констанца. След това ще посети Варна и Несебър.


Прочетено: 2936 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi сградата на Общината Барселона созопол Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Мой хороший знакомый из Бургаса бункер Vision Бургаска къша Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development