Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Спасени книги намират пристан в крайморски градовеСпасени книги намират пристан в крайморски градове
Ключови думи: Бургас, Поморие, Друмников, детски книжки
20 Май 2016, ПетъкПомните ли Йордан Друмников и неговото детско издателство „Щурче”? Написал е огромно количество детска литература – оттук до небето, където се изкачва на 4 януари 2009 г.

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие
Помните ли Йордан Друмников и неговото детско издателство „Щурче”? Написал е огромно количество детска литература – оттук до небето, където се изкачва на 4 януари 2009 г.
И каква съдба за неговото безценно творчество! Строителен предприемач намира в дома на Друмников огромна библиотека на писателя и книжки от издателството му „Щурче”. Предприемачът се свързал с наследниците и ги попитал какво да направи с книгите? Отговорили му... да не ги занимава с глупости.
Той пренесъл книгите в склада на фирмата. За една седмица дъщерите му ги комплектуват по тематика в отделни пакети и с тях организират благотворителни търгове в София, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Събраните в Стара Загора средства са дарени на Дом за деца с умствени увреждания.
Желязко Атанасов от Поморие купува един голям пакет, половината от който предал чрез епископ Йеротей на детско неделно училище към храм в Бургас.
По инициатива на Сдружение „Свети Георги” в Поморие и Сдружение „Общество за духовни изяви” в Бургас бяха спасени и останалите книжки на Йордан Друмников, които вече са в Бургас.
В петък от 10 часа, по време на специално тържество за Деня на славянската писменост и култура, те ще бъдат подарени на децата от Целодневна детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” в черноморския град. Директорката на градината Калина Кръстева ще приеме книгите от председателя на Сдружение „Свети Георги” Христо Трифонов и Желязко Атанасов – член на Управителния съвет на сдружението. Румяна Емануилиду – председател на Сдружение „Общество за духовни изяви”, ще разкаже за Друмников, написал и текстовете на много любими на децата песнички. След това част от спасените книги ще поемат към детска градина в Поморие и към детския отдел на Регионална библиотека „П. К. Яворов” в Бургас.
Ето ги на снимка част от самите книжки – прекрасни, шарени, фантастични, забавни, умни и полезни, подходящи както за забавление, така и за обучение, образование и християнското възпитание на детето.Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие
Прочетено: 57100 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
626
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бункер Театър за драма. опера и балет, Бургас Довиждане, лято! Декабрь 2017 года Жреци на музите 2009 pepi Флора Бургас 2009 Китен нощувки и квартири на ниски цени аз къщичка в градината СУЕТНОС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development