Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Единственият хоспис с денонощна лекарска грижа става все по-търсенС 10% са се увеличили хората, които ползват услугите му
Ключови думи: бургас, хоспис, умбал, отделение за долекуване, пациенти
28 Октомври 2016, ПетъкС 10% са се увеличили хората, които ползват услугите му

Единственият хоспис в Бургас, в който настанените денонощно ползват лекарска помощ, става все по-търсен. Отделението за долекуване на Бургаската болница отчита 10% ръст на приетите пациенти. Тук приемат болни, които имат нужда от продължително лечение и лекарско наблюдение, или не могат да се обслужват сами.

Огромната разлика между Отделението и други хосписи или домове за възрастни, е денонощното разположение на лекари от различни специалности. Настаненият болен може да поиска консултация и преглед. Ежедневната визитация от лекар и рехабилитацията са включени в цената на престоя.

Отделението се намира на десетия етаж в стария корпус на болницата, а условията са близки до хотелските.

„Във всеки друг хоспис, или вкъщи, болният плаща, ако извика лекар. Ето последният ни случай – пациентка, която лежи дълго, не се чувства добре, схваща й се кракът. Вика се невролог. След това – кардиолог, защото я стяга сърцето. Ако тя направи пристъп, започне да се задушава, веднага се вика реаниматор, или спешен медик. Ако пациентката е вкъщи, не се знае какъв ще бъде изходът за нея, както и финансовото натоварване за близките й. Или някой трябва да не работи, за да я гледа, или да наема болногледач, който не е лекар. Тук денонощно има лекари от 28 специалности. Всеки ден се прави визитация, ако е необходимо курсът на лечение се променя“, обясни д-р Георги Матев, началник на Отделението за долекуване. Именно този факт изтъкват и хората, които поверяват на персонала на отделението своите близки – че тук се чувстват по-сигурни и спокойни за живота им.

Отделението беше разкрито в УМБАЛ Бургас през 2013 г. със съдействието на Община Бургас. Престоят в него не се покрива от Здравната каса. Има различни ценови пакети, в зависимост от дните настаняване. Средният престой на болен в отделението е 16 дни, показва статистиката му, но има и случаи, в които пациенти стоят по 5-6 месеца.

Най-честите пациенти са възрастни хора, чиито близки искат да бъдат сигурни, че са под лекарски контрол. Това са болни, които се възстановяват след инсулти и инфаркти, или след тежки операции, при които се налага раздвижване.

Повече за услугите на отделението може да научите от сайта на УМБАЛ Бургас, раздел „Стационарен прием“ /ВИЖ ТУК/, Отделение за долекуване и на тел: 056 894 777, 056 894 963


Прочетено: 11706 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
майк Лилиум В очакване на жертвата Нощен Париж от Бутик Пролет на село бургаска среща pepi Велодорожка къща над р-нт Община Бургас Флора Бургас 2009 КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development