Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

УМБАЛ-Бургас привлече в екипа си един от най-известните уролозиД-р Иван Вълканов обучава наши и чужди медици, включително и с хирургия на живо
Ключови думи: умбал бургас, бургас
30 Ноември 2016, СрядаД-р Иван Вълканов обучава наши и чужди медици, включително и с хирургия на живо

Един от най-известните и опитни уролози в страната вече е част от екипа на УМБАЛ Бургас. Д-р Иван Вълканов, началник на Отделението по урология в УМБАЛ „Каспела“ – Пловдив, извършва съвместни операции и консултира специалистите в Отделението по урология на Бургаската болница. Д-р Вълканов има дългогодишен опит в безкръвното лечение на урологични и бъбречни заболявания. Наскоро той демонстрира в хирургия на живо (чрез онлайн излъчване) последните новости в ендоскопската (безкръвна хирургия).

Миналата седмица д-р Вълканов заедно със своите колеги от Отделението по урология на УМБАЛ Бургас оперира двама пациенти по нов, щадящ начин. През кожата, под ултразвуков контрол, бе третиран запушен бъбрек при 60-годишна жена и бе поставена нефростома – дренаж, осигуряващ нормалното протичане на отделителните процеси. Това бе извършено с локална (местна) упойка, през кожата, без разрези. Отново с локална анестезия е премахнат и камък от уретера на пациент, чрез използване на уретероскоп – апарат, който „оглежда“ уретера с миниатюрна камера.


„Доскоро оперирахме такива пациенти само чрез т.нар. отворени операции, т.е. през големи разрези в корема, с шевове, с дълъг болничен престой, с пълна упойка. Сега те си тръгват в рамките на ден-два, а по време на самата манипулация дискомфортът е минимален. Това е много добра новина особено за възрастни хора, за хора с други здравословни проблеми, на които е противопоказана пълната упойка и сложните операции“, обясни началникът на Отделението по урология на УМБАЛ Бургас д-р Николай Миринчев. Той допълни, че д-р Вълканов ще оперира в Бургас всеки път, когато екипът на отделието има нужда от методичното му ръководство.

Отделението в Бургаската болница е снабдено с апаратура от най-висок клас. Тя напълно затваря цикъла за лечение на всички урологични и бъбречни заболявания. Вече е възможно камъни в бъбреците и уретера да се разбиват безкръвно и извънтелесно – с ултразвукови вълни. Операции на простатата също се правят безкръвно. Апаратурата позволява пълен цикъл изследвания на мъжкото здраве – тестиси, бъбреци и простата. Всеки, който иска да се консултира относно методите на лечение в отделението и приложимостта им за себе си и свои близки, може да се обади на тел. 0888804863, д-р Николай Миринчев.


Прочетено: 9240 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
2 централна градска тоалетна Ботева и Фердинандова лека вечер красиви по всяко време Приятелки в три цвята Конкурс прическа Бургас 2009 Странджа през есента Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ След баня от прозореца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development