Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

УМБАЛ-Бургас привлече в екипа си един от най-известните уролозиД-р Иван Вълканов обучава наши и чужди медици, включително и с хирургия на живо
Ключови думи: умбал бургас, бургас
30 Ноември 2016, СрядаД-р Иван Вълканов обучава наши и чужди медици, включително и с хирургия на живо

Един от най-известните и опитни уролози в страната вече е част от екипа на УМБАЛ Бургас. Д-р Иван Вълканов, началник на Отделението по урология в УМБАЛ „Каспела“ – Пловдив, извършва съвместни операции и консултира специалистите в Отделението по урология на Бургаската болница. Д-р Вълканов има дългогодишен опит в безкръвното лечение на урологични и бъбречни заболявания. Наскоро той демонстрира в хирургия на живо (чрез онлайн излъчване) последните новости в ендоскопската (безкръвна хирургия).

Миналата седмица д-р Вълканов заедно със своите колеги от Отделението по урология на УМБАЛ Бургас оперира двама пациенти по нов, щадящ начин. През кожата, под ултразвуков контрол, бе третиран запушен бъбрек при 60-годишна жена и бе поставена нефростома – дренаж, осигуряващ нормалното протичане на отделителните процеси. Това бе извършено с локална (местна) упойка, през кожата, без разрези. Отново с локална анестезия е премахнат и камък от уретера на пациент, чрез използване на уретероскоп – апарат, който „оглежда“ уретера с миниатюрна камера.


„Доскоро оперирахме такива пациенти само чрез т.нар. отворени операции, т.е. през големи разрези в корема, с шевове, с дълъг болничен престой, с пълна упойка. Сега те си тръгват в рамките на ден-два, а по време на самата манипулация дискомфортът е минимален. Това е много добра новина особено за възрастни хора, за хора с други здравословни проблеми, на които е противопоказана пълната упойка и сложните операции“, обясни началникът на Отделението по урология на УМБАЛ Бургас д-р Николай Миринчев. Той допълни, че д-р Вълканов ще оперира в Бургас всеки път, когато екипът на отделието има нужда от методичното му ръководство.

Отделението в Бургаската болница е снабдено с апаратура от най-висок клас. Тя напълно затваря цикъла за лечение на всички урологични и бъбречни заболявания. Вече е възможно камъни в бъбреците и уретера да се разбиват безкръвно и извънтелесно – с ултразвукови вълни. Операции на простатата също се правят безкръвно. Апаратурата позволява пълен цикъл изследвания на мъжкото здраве – тестиси, бъбреци и простата. Всеки, който иска да се консултира относно методите на лечение в отделението и приложимостта им за себе си и свои близки, може да се обади на тел. 0888804863, д-р Николай Миринчев.


Прочетено: 8876 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тройна дъга над Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 моите цветя Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Дантела тръби къщичка в градината евро 2008 фонтанът на площада pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development