Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Медицинско чудо! След тежко отравяне с гъби и кома, 22-годишната Галя живее втори животБлагодаря на д-р Йордан Томов, д-р Мария Колева и на целия екип на Бургаската болница, каза бащата на момичето Георги
Ключови думи: умбал бургас, момиче, спасено, отравяне с гъби, галя георгиева, д-р йордан томов, д-р мария колева
16 Ноември 2016, СрядаМомичето  благодари на лекарите от Реанимацията на  УМБАЛ –Бургас, които спасиха живота й

22-годишната Галя Георгиева, която изпадна в  кома след тежко отравяне с гъби,  живее втори живот, благодарение на лекарите от Реанимацията  на УМБАЛ-Бургас. Случаят с момичето  е без аналог, защото досега пациент с подобни показатели не е успявал да оживее. Въпреки мрачната прогноза и малките шансове за възстановяване, лекарите от УМБАЛ – Бургас правят всичко по силите си. Галя постъпва в болницата на 25-ти октомври. Два дни по-рано тя й баща й, които работят като пазачи, са брали гъби около Приморско.

„Вечерта хапнахме, но към 01:30ч. на мен ми стана лошо и започнах да повръщам, след един час и тя се почувства зле. На следващия ден повикахме Бърза помощ, защото дъщеря ми продължи да се влошава  и ни транспортираха тук. Благодаря на д-р Йордан Томов, д-р Мария Колева и на целия екип на Бургаската болница за грижите. Пожелавам им да продължават да работят все така”, каза на изписването на Галя баща й Георги Георгиев. Мъжът не е бил с тежко отравяне, защото  е консумирал по-малко количество от гъбите.  Отровата им обаче е била толкова силна, че кучето на семейството е умряло, след като е яло от тях.

Самата Галя искрено благодари на медиците.  „На всички, които са в тежко състояние, мога да кажа да не се съмняват в лекарите и  да им се доверят”, сподели тя.

За екипите на   Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация), където са най-тежките случаи, младата жена е награда за усилията им.
„Приехме я на 25-ти октомври. Момичето  беше в изключително тежко състояние – в кома, а чернодробните й ензими АСАТ и АЛАТ бяха 100 пъти над нормата. Борбата беше голяма. Тя премина  няколко курса на хемодиализа, но въпреки това остана в същото състояние. По-късно дойде в съзнание, но продължи да е  на апаратна вентилация, защото не можеше да диша сама. Постепенно я стабилизирахме и ето, че днес я изписваме”, каза д-р Йордан Томов.

Галя  напусна отделението заедно с баща си. Макар да е видимо здрава, тя  ще трябва да мине на  диета и да пази здравето си. Като жест лекарите от Реанимация  й помогнаха с част от лекарствата, с които трябва да продължи терапията си.
„Пациенти като Галя ни изпълват с надежда, защото ние винаги даваме 100% от себе си дори при най-безнадеждните случаи”, заяви д-р Йордан Томов.


Прочетено: 9072 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Лампа Созопол Морска градина Бургас хотел приморец Бургас, ФЛОРА 2009 ll Цвете Флора Бургас 2009 Тройна дъга над Бургас Ирис
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development