Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ръце на зомбита се подават от едно бедна на хумус оранжева почва

Мисли малко след изборитеМисли малко след изборите
Ключови думи: политически коментари, свръхполитици
27 Март 2017, ПонеделникДълго време се въздържахме от политически или полуполитически коментари. От една страна – няколко пъти имахме проблеми от свръхполитиците на местно ниво. От друга страна – не ги разбираме много политиките.


Това, че се въздържаш да правиш политически коментари е също позиция. Във финала на онази Книга, Героят, който обяви мълчание, и след това „литна" от метър и половина и проговори, съобщи, че просто е нямало с кого и за какво да приказва. Та може би и затова: нема смисъл да се хабим.

Какво се случи, какво не се случи и как ние отразяваме случилото се:

Образованието е под всякаква критика. Това определено пролича в нощта на изборите, когато цифри и числа се върхаляха и изливаха от интелигентни на вид хора: социолози, политици, журналисти. Странни сметки, с очевидно невладеене на процентите наизскачаха.

„Аз не съм математик“ е също такова неоправдаване за невежеството, каквото е непознаването на закона, което не те оневинява. Това изречение сби „не“-тата, обаче си е нужно.

Лявото политическо пространство се напълни. Като се разприказваме за това, все ми се струва, че то никогаж не се е изпразвало. От определен брой години обаче, то е пренаситено. Лявото и управлява и само си е опозиция.

Дясното в същото време осиротя и се доизпразни. Остатъците му, успели преди 2 години все пак да се оцъферят и да се появят, захапвайки крилцето, си помислиха, че са заклали прасето и ... се разделиха на родове и се раздърпаха. Накрая, залъкът само изскочи от устата на прегладнелите. Очертава се още 4 години хладна диета. Белким се сменят вдясно и се осъзнаят.

Един от проблемите вдясно е, че вместо да се съсредоточат в кампанията, да намерят своята публика, да изкарат напред дясната идея, три формации се втурнаха да редят листи. Традиционно лявата, пролетарска ориентация на българите, оставя около 15% за дясното. При това, част от тези проценти идват от извън България.

Дясното имаше шанс, докато ГЕРБ не беше популярна формация извън страната. В момента зад граница са деца, които са били свидетели на възхода и пътя на Партия ГЕРБ, а много от тях са били и в младежката формация.

Затуй, някак си мъката по дясното се завихри и ни дръпна за клавиатурата да понапишем нещо.

Бележка: Чудех се каква илюстрация да сложа на тази статия по полуличен блог. После ЦИК ми напомни най-добрата илюстрация: ръце на зомбита се подават от едно бедна на хумус оранжева почва, махайки на едно синьо-зелено трапецовидно полегнало нещо.


Прочетено: 2140 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя лека вечер Бодил край Ясна поляна централна градска тоалетна “Бакти+“ Препарат за септични ями информация    http: //boltmin. blogspot. com/ pepi Бургас, Богориди, 2003 казан с тръжи Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development