Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Предимството да се живее край моретоПредимството да се живее край морето
Ключови думи: скариди, предимство да се живее край морето
28 Март 2017, ВторникЕдва ли е най-интелигентен изводът, до който достигаме в края на това писание, но твърдя, че едно от предимствата да се живее край морето са скаридите.

В неделя, на излизане от изборната секция, осъзнах още едно предимство да се живее край морето.

Далеч съм от мисълта, че е голям келепир да си на плаж само 15 минути след като си решил. Предимството да ходиш по бански или по плувни шорти из улиците също е готино. То обаче също е една екстра към мястото.

Основното, което ми хареса е, че можеш във всеки момента да има морска здравословна храна без да се налада да си търсиш подходяща биоферма. Риби и миди, раци и причудливо завити скариди – всичко ти е под носа. Продавачите на пазара колкото и да се стараят не могат толкова да оклепат нещата, защото морската храна оклепване не търпи. Тя се скапва от днес за днес, а иди вади очите на 200 кила сафрид с цел да не помътнеят.

По друг начин стои въпроса ако искаш доставка на месо или екологично чисти яйца. Това действително е добре вместо да скиташ сред сергиите да заседнеш в интернет и да пуснеш няколко търсения. Лесно се откриват производителите, а и те не са толкова много.

Това обаче е предимството на Интернет, а сега все още сме на брега на морето. Една чудесна, лесна и бърза за правене храна са морските череши, както тук наричаме скаридите. Те се ловят обикновено с кепче. Лесничко.

Това са същите онези черноморски скариди, които се използват за примамка на попчетата. Ловят се вечер по тъмно. Пуска се една мрежа (кепче) и една подводна лампа, която ги привлича. Дори се чудя защо ги наричат морски череши, а не морски комари, като в крайна сметка се лепят на светлината по тоя адски досаден начин.

И така, май се оказа, че скаридите са едно от предимствата да се живее край морето. Защото в дреболиите са предимствата.Прочетено: 6992 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Бургаският мост само черноморец бургас В солнечный день Бургас, ФЛОРА 2009 Републиканска след ремонта Ирис през гората, до морето Черноморец Бургас Извор на Марина река Етнографски музей Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development