Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ-Бургас дари на Бургас цял випуск от ученици за 5 години (ВИДЕО)



Над 720 хил. лв. са инвестирани в Центъра от началото му през 2011 г., през него са минали стотици двойки
Ключови думи: бургас, умбал, звено, асистирана, репродукция, ин, витро, център, тържество, рожден, ден, 5, години, 90, деца
27 Април 2017, Четвъртък



На тържеството по случай рождения ден на бургаския ин витро център присъстваха много от гордите родители, които бяха дошли с децата си

За 5 години звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ-Бургас дари на града един випуск ученици. Откакто съществува, през него са минали стотици двойки, като резултатите са налице – 90 деца. Ин витро центърът отбеляза 5-годишнината си със специално тържество, което се проведе в зала „Георги Баев” на Морското казино, а на церемонията присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, общинският съветник и главен деец в основаването на центъра Антонио Душупеев, директорът на Дирекция  „Социални дейности, здравеопазване и спорт” Мая Казанджиева, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, председателят  на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас и зам.-директор на РЗИ Бургас д-р Вергиния Цанова, д-р Силва Шивачева от Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас,  зам.-изпълнителният  директор на болницата д-р Светлозар Георгиев, координаторът по хирургическата дейност д-р Бойко Миразчийски,  Семир Абумелих, Веселин Пренеров от „Ротари клуб – Бургас”, Ваня Христова от Фондация „Искам бебе”, както и Мария Жекова от Сдружение „Зачатие”.



„Успешната работа на Звеното по асистирана репродукция се вижда тук сред нас. Всъщност ние сме се събрали тук на един детски празник и съм щастлив, че преди 5 години положихме повече упоритост и бургаски инат и се запънахме, казвайки, че ако няма Ин витро център, ще създаваме проблеми на министерството. Имаме щастливо родени 90 деца, които са наша гордост”, каза кметът Николов.

Той уточни, че до момента, за 5 години, местният парламент е инвестирал повече от 720 хил. лв. в центъра за асистирана репродукция, което праща Община Бургас на челно място по инвестиции в тази важна дейност, в контекста на демографската катастрофа и всеобщите негативни тенденции за спад в раждаемостта.



„Огромната част от финансирането на двойки с такива проблеми става с държавни средства. Много са общините – такива като бургаската, които отпускат допълнителни средства, но винаги се работи в обстановката на някакъв финансов дефицит. За последните 3-4 години успяхме да осигурим на Бургас един випуск от ученици. Надявам се това да е едно добро начало, което обаче нямаше да е възможно без д-р Павлета Табакова – пионер в репродуктивната медицина, която вложи огромен труд за осъществяването на тази идея”, каза д-р Душепеев.

Именно негова е докладната записка до ОбС-Бургас през 2009 година, която задейства процедурата по създаването на Центъра за асистирана репродукция към УМБАЛ-Бургас.

„Изградихме един прекрасен екип, дясната ръка на който е един екип-мечта от гинеколози и биолози. Наистина са толкова съвестни, добри и отдадени на професията. Сигурна съм, че за в бъдеще те ще продължат да дават всичко от себе си и да сбъдват мечтите на стотици двойки, страдащи от репродуктивни проблеми. Благодаря на всички, които допринесоха за това идеята да се превърне в реалност!”, обясни д-р Табакова.

Украсата на тържеството е дело на парти агенция „Кригея”, а красивата торта на Workshop Butik.



Прочетено: 19784 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
588
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
пепита на тела Лятото Конкурс прическа Бургас 2009 -1- Тройката, паметника Бургаският кей Бургас, ФЛОРА 2008 Бодил край Ясна поляна Змийския остров - Созопол Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development