Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

УМБАЛ Бургас получи важно дарение за най-малките пациентиАпаратурата бе дарена от Улрих Хеппе(вдясно), изпълнителен директор на летищния оператор
Ключови думи:
18 Март 2017, СъботаДарението бе прието от председателя на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи важно дарение -  билирубинметър от последно поколение и монитор за проследяване на жизнените функции на новородените. Първият апарат помага за откриване на жълтеница при бебетата, като изследването с него е по-щадящо, защото е неинвазивно.

Апаратурата бе дарена от Улрих Хеппе, изпълнителен  директор на летищния оператор „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, както и от д-р Артюн Мъгърдичян.

„Нашият социален комитет взе решение да помогнем на УМБАЛ Бургас. Досега сме дарявали за деца и различни домове, но за нас е важно да обърнем внимание  и за най-малките жители на област Бургас”, заявиха от летищния оператор.

Дарението бе прието от председателя на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Стелиян Славов, координаторът по хирургични дейности д-р Бойко Миразчийски и координаторът по терапевтични дейности д-р Йорданка Корудерлиева.

„Благодарим Ви за милия жест. Апаратурата ще е много полезна за Отделението по неонатология, в което се грижат за най-малките пациенти”, каза д-р Цанова.

От своя страна Улрих Хеппе сподели, че са се спрели точно на тези апарати, поради няколко причини.
„Имам дъщеричка на пет месеца. Когато се наложи да й вземат кръв за изследване на билирубин тя започна да плаче. Реших, че можем да помогнем този процес да е по-лек за бебетата, за да не изпитват болка”, сподели той.

Апаратите съвсем скоро ще заработят в отделението.


Прочетено: 19462 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Бургаският мост Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 дъга майк Гараж на село Бургаският кей ГРОБИЩЕН ПАРК на границата с брега Цветы луговые
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01


   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development