Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Детски хирург избра УМБАЛ Бургас пред университетски болници във ВеликобританияД-р Бенчев е истинска находка не само за бургаската болница, а и за града
Ключови думи: д-р Евгени Бенчев, МБАЛ - Бургас, детски хирург
03 Май 2017, СрядаД-р Евгени Бенчев е вторият такъв специалист в града ни, ще преглежда и по Здравна каса

Детски хирург с опит във Великобритания и САЩ избра да работи в УМБАЛ Бургас. С д-р Евгени Бенчев специалистите по детска хирургия в Бургас стават двама – това е рядка специалност, изискваща сериозни познания и голям практически опит. Както и отдаденост и умения за общуване с деца. „Децата не са малки възрастни – в детската хирургия се изискват специфични познания за разпознаване на състояния, които могат да се окажат фатални“, казва д-р Бенчев и съветва родителите винаги да търсят лекар, когато децата се оплакват от коремни болки.  От няколко седмици той работи като щатен хирург във Второ хирургично отделение на УМБАЛ Бургас. А в Медицинският център на болницата – „Св. Николай Чудотворец“, преглежда по здравна каса с предварително записване на телефоните на центъра.

Д-р Бенчев е истинска находка не само за бургаската болница, а и за града, смята ръководството на УМБАЛ Бургас, което веднага отговаря на запитването му за свободно работно място. Завършил е медицина във Варна и специализация по детска хирургия в Медицинска академия – София. Работил е като хирург в Зимбабве, в Луганвил – Република Вануату, в други болници в чужбина.  През 2001 г. заминава като асоцииран хирург в департамента по хирургия в Медицинския център на университета в Мичиган. Негов ръководител е проф. Арнолд Г. Коран – светило в областта на детската хирургия.

През последните седем години е специалист по детска хирургия и член на Кралското хирургическо дружество на Великобритания. Както е известно, медицинските специалисти във Великобритания са едни от най-добре платените в света. Но д-р Бенчев избира Бургас. „Винаги съм искал да живея и работя в Бургас. Да, парите във Великобритания са много, но тук радостта от живота е много по-голяма“, казва той. След като дъщеря му завършва висшето си образование в Англия и вече гради кариера като изкуствовед в един от най-големите музеи в Лондон, д-р Бенчев решава, че е време да сбъдне мечтата си.

„Впечатленията ми от бургазлии са прекрасни – както от колегите ми в болницата, така и от хората, които срещам ежедневно. Много бих искал да дам на родителите и на децата тук моя опит и знания – приемам го като своя мисия“, казва хирургът. Сферата, в която родителите биха могли да се консултират с него, са слабинните хернии, пъпните хернии, които често се появяват при новородени и малки деца. Д-р Бенчев има опит в цялата сфера на общата детска хирургия, включваща деца от 0 до 18 години, както и в овладяването на специфични състояния при момчетата – хидроцеле и крипторхизъм.


Прочетено: 22661 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Казан за топло Фонтанът на площад най-съвестният представител Конструкция Театър за драма. опера и балет, Бургас За Майсторите!!!!!!! МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 pepi Конкур глазами зрителя Кукерландия 2011, Ямбол Spirit of Burgas тия бански нищо не скриват...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development