Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

45 млади лекари се обучават в УМБАЛ Бургас, половината ще останат в болницата



Началникът на Отделението по гастроентерология д-р Петьо Компански и един от последните назначени специалисти в болницата д-р Аделина Ангелова
Ключови думи: болница, специалист, обучение, позиция, УМБАЛ, Бургас, отделение, развитие, перспектива
20 Юни 2017, Вторник



Обучението за специалност на един медик продължава пет години

45 млади лекари специализират в УМБАЛ Бургас. Това я прави най-голямото научно-практично звено за обучение на медицински специалисти в Югоизточна България. В повечето от отделенията на болницата, които са 32, има специализанти.

Д-р Аделина Ангелова е един от лекарите, решил да свърже живота си с УМБАЛ Бургас. Аделина е от Лом и след дипломирането е работила известно време в болницата в града. Мечтата й е да стане гастроентеролог и не се поколебава да се премести в Бургас, щом разбира, че тук има свободно място за лекар-специализант.

„Отдавна исках да специализирам гастроентерология. Търсих място в София, Пловдив – никъде нямаше свободни бройки. След като разбрах, че в Бургас има, потърсих информация за отделението и се убедих, че то е на много високо ниво, има необходимата апаратура, мога да науча много. В моя роден град Лом няма много перспективи за развитие. Казах си – това е моят шанс“, разказва д-р Ангелова.

Обучението за специалност на един медик продължава пет години. През това време той работи в болницата, учи теория, явява се на изпити. Добра новина за Бургас е, че половината от обучаващите се сега специализанти ще останат да работят в УМБАЛ Бургас. Това е факт след приемането на новата наредба за специализация и условията, които УМБАЛ Бургас създава. От две години болницата поема определени разходи на младите лекари срещу договор, който ги задължава да останат да работят в нея пет години след приключването на специализацията.


Прочетено: 21362 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПОЛКОВНИКА Конкурс прическа Бургас 2009 Строеж с кран Мандарин Заслон в местност Силкосия Жреци на музите 2009 Извилистая жизнь дерева  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка лека вечер Флора Бургас 2009 Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development