Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Спешното отделение на УМБАЛ Бургас помагат на 140 души на денонощие, отчитат ръст на пациентите с алергични реакции



Извън активния сезон, техният брой варира между 90 и 100
Ключови думи: бургас, умбал, спешно, отделние, лекари, пацинти, грижа
21 Юли 2017, Петък



При децата пък се наблюдават предимно летни вируси, а жегите обострят хронични сърдечни и неврологични заболявания при възрастните

140 души на денонощие търсят лекарска помощ в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас през натоварените летни месеци. За сравнение извън активния сезон, техният брой варира между 90 и 100. Пациентите са както местни хора, така и сезонни работници, наши и чуждестранни туристи.

„Имаме много пострадали от катастрофи, чийто брой в последните седмици е голям.  Обикновено при тях травмите са по-тежки, като нашите екипи успяват да реагират бързо, защото имат голям опит. Сред травматичните случаи има и на работници, пострадали по време на смяна”, заявява началникът на Спешно отделение д-р Здравка Инджова.  Преди да оглави най-голямото Спешно отделение в региона, тя дълги години работеше в Реанимацията на УМБАЛ Бургас.

Поне два пъти седмично лекарите помагат и на колоездачи в нетрезво състояние, които са получи травми при падане. При децата пък се наблюдават предимно летни вируси, а жегите обострят хронични сърдечни и неврологични заболявания при възрастните.

„Обръщаме внимание, че има ръст на алергичните реакции от храна или ужилвания от насекоми – оси и пчели. На дежурство имаме между 2 и 5 случая, като най-често са тези, предизвикани от консумация на морски дарове – миди, скариди и калмари. Пациентите знаят, че имат непоносимост към тях, но се изкушават по време на лятната си почивка и попадат в болница. Затова нашият съвет към тях за безпроблемна ваканция, е да внимават какво включват в менюто си”, съветва старши  лекарят в Спешно отделение д-р Лилия Линкова. По-тежките случаи на алергични реакции се хоспитализират, докато бъдат стабилизирани.


Прочетено: 17986 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Мото клуб централна градска тоалетна Странджа Конкурс прическа Бургас 2009 бургаска среща жълто и сиво Флора Бургас 2009 Републиканска след ремонта ремонт носачи Роза
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development