Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Часът на Земята - 160 хиляди души виртуално у нас



Часът на Земята - 160 хиляди души виртуално у нас
Ключови думи: Земята, природа, планета
29 Март 2020, Неделя



Със загрижеността си към природата българското общество застана на световната карта

И тази година Часът на Земята обедини десетки хиляди хора у нас около каузата за опазване на природата. Въпреки извънредното положение, повече от 11 хиляди зрители се насладиха на международния LIVE концерт "Глас за планетата", седейки удобно на дивана вкъщи.

Изпълнители от България, Италия, Австрия, Ирландия, Хърватия, Финландия, Бразилия и Великобритания взеха участие в спектакъла, който се излъчи директно на фейсбук страницата на WWF България. Концертът започна точно в 20:30 ч., когато по стара традиция милиони хора по целия свят изгасиха светлините у дома, демонстрирайки солидарност и единство в името на нашия общ дом – планетата Земя.

Тринадесетото поредно издание на Часа на Земята влезе в историята като първото, което се проведе изцяло в дигитална среда. А WWF имаше грижата да предложи редица онлайн активности, с които да отбележим събитието и, въпреки че сме разделени един от друг, да се почувстваме отново заедно. Деца и възрастни проследиха виртуозното изпълнение на цигуларката Бояна Желязкова и нейния „Приказен концерт за Земята“. Много други се впуснаха в предизвикателния конкурс на WWF за рисунки със светлина в домашни условия.

В навечерието на Часа на Земята българите са първи в света по брой хора дали своя Глас за планетата . Тази година "Часът на Земята" мобилизира милиони хора да дадат своя глас за планетата. Всеки може да се включи в инициативата, като посети едноименната онлайн платформа и подпише международната петиция „Глас за Планетата“, която призовава за спешни действия за опазване на общия ни дом.

Резултатите от нея ще бъдат представени по време на ключови глобални конференции през 2020 г. Платформата дава възможност на всеки да направи и своето лично обещание към планетата, както и да го сподели в социалните мрежи, предизвиквайки своите приятели да се присъединят.  WWF специално благодари на всички показали своята ангажираност към проблемите на природата.

Каузата на WWF да осигурим бъдеще в хармония с природата привлече редица известни личности тази година. Зад кампанията Часа на Земята 2020 застанаха Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Прея, Виктория Георгиева, Ваня Щерева, Реми Тоин, Веси Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, Hayes & Y, Йордан Марков, RDMK, Котаракът Румен, Дария Симеонова, Ваня Щерева, Ревю и Dance Studio Deja Vu. Посланици на Часа на Земята 2020 от страна на бизнеса са Playtech и iCard.

Часът на Земята 2020 в България се реализира с безвъзмездната медийна подкрепа на Българската национална телевиизия, БНР, БНР-Бургас, БНР-Варна, БНР-Видин, Actualno.com, Argent, ClubZ.bg, Dir.bg, Jenite.bg, Idea, iWoman.bg, сп. National Geographic, OFFNews.bg, Seen.bg, Sinoptik.bg, Vesti.bg, bgPredpriemach.com, сп. 360, Майко Мила, Момичетата от града, Под Тепето, Програмата, радио „Тангра“ и радио „Фокус“.

Инициативата е част от Календара на културните събития на Столична община.

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 7000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.


Прочетено: 18274 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
569
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Община Бургас Театър за драма. опера и балет, Бургас Списание Влъхвите МАРИНА КЕИП Графила 2009, Бургас пчела лека вечер Конкурс прическа Бургас 2009 коте Три девойки ученички Цветы луговые
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development