Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Общински кризисен щаб Бургас



Четиримата новооткрити с коронавирус са под домашно лечение. Продължават мерките за борба с разпространението на опасния вирус
Ключови думи: симптоми, Общински кризисен щаб, РЗИ Бургас, доктор, карантина, коронавирусна инфекция, Инфекциозно отделение, предпазни маски, дезинфектант, търговски обекти
29 Март 2020, Неделя



Четиримата новооткрити с коронавирус са под домашно лечение. Продължават мерките за борба с разпространението на опасния вирус

Четиримата новооткрити с коронавирус от община Руен са в процес на домашно лечение. Те проявяват леки симптоми на заболяването, в добро състояние са и нямат сериозни оплаквания.
Това съобщи по време на заседанието на  Общинския кризисен щаб днес директорът на РЗИ – Бургас доктор Георги Паздеров.

Той допълни, че в момента се издирват 5-те контакти лица на мъжа от Руенско, който се е прибрал от Франция с микробус заедно още петима граждани от различни областни градове на страната.
Мъжът и неговото семейство му са поставени под задължителна карантина от 28 дни. От снощи е в сила нова заповед на министъра на здравеопазването, според която не само хората с доказана коронавирусна инфекция се поставят под карантина, но и техните семейства. Срокът на карантината се удължава от 14 на 28 дни.

Състоянието на настанените в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас е много добро, съобщи управителят на болницата доктор Бойко Миразчийски. На двама от тях днес ще бъде направена първа, а утре втора проба за наличие на коронавирусна инфекция. Ако двете проби са отрицателни, те ще бъдат изписани.

Състоянието на единия от лекарите, който вчера имаше симптоми на заболяване и повишена температура, днес е много добро. Тази сутрин в Инфекциозното отделение е приет нов пациент със симптоматика на коронавирусна инфекция. Взета му е проба за изследване, резултатите от която ще бъдат съобщени по-късно.

Кметът Димитър Николов съобщи, че през следващите дни към общинските групи, работещи по изпълнението на разпоредбите на Общинския кризисен щаб, ще се присъединят и доброволци.
От следващата седмица в големите хранителни магазини в интервала от 08:30 до 10:30 часа на възрастните хора ще бъдат раздавани предпазни маски.

Кафенето в сградата на Община Бургас ще бъде преустроено пункт за раздаване на маски, предпазни облекла за органите на полицията и медицинските заведения, дезинфектанти за хранителните магазини и храна по заявка за възрастни и бедни граждани.

Вчера в Община Бургас бяха получени нови 200 предпазни облекла и 200 защитни шлема. Днес и утре ще бъдат приготвени още 600 флакона с дезинфектант, предназначен за домоуправителите на жилищни сгради. Утре започва доставката на дезинфекциращи препарата и по кметствата в съставните селища на общината.

До този момент са поставени в различни търговски обекти 250 диспенсъра с дезинфектант. Извършени са проверки съвместно от РЗИ – Бургас и полицията на три бургаски фирми дали се спазват мерките за безопасност. Проверяващите са установили, че противоепидемичните предписания се спазват и на служителите са осигурени предпазни средства.

Предстои да се изготви списък със свободните работни места в големите търговски обекти, което ще даде възможност за осигуряването на работа за незаети граждани.

Продължава изпълнението на графика за обработката на улиците с дезинфектант. В понеделник ще бъде извършена мащабна дезинфекция в квартал „Победа“. Във вторник обработка на улици ще бъде извършена в „Меден рудник“ и „Горно Езерово“, а в сряда – Равнец, „Рудник“ и „Черно море“.



Прочетено: 13080 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
567
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
джу зън-зън Над Община Бургас http://rosengeorgiev.com Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Данил моите цветя флора 2008 Жълтурче.jpg само черноморец бургас нощен бряг
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development