Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Образование // Община Бургас
Използвайте бургаската електронна система!

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини



Умоляват се тези родители, които ще отидат на 1 април до детското заведение, да вземат всички необходими превантивни мерки за безопасност като предпазни ръкавици и маски.
Ключови думи: родители, детска градина, родители, деца, Бургас
30 Март 2020, Понеделник



Точно в 08.00 часа на 1 април, сряда, бургаската електронна система за прием в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата ще бъде активирана в режим за кандидатстване.

Предвид наложеното извънредно положение, заради опасността от заразяване и разпространение на коронавирусна инфекция, Община Бургас призовава всички родители да запишат онлайн децата си от вкъщи, без да излизат.

Тези от тях, които наистина нямат възможност да използват удобството на електронната система за прием, могат да подадат регистрационния талон на място в дадената детска градина, където ще бъде направена необходимата организация за отстояние на родителите и дезинфекция на помещенията.

Умоляват се тези родители, които ще отидат на 1 април до детското заведение, да вземат всички необходими превантивни мерки за безопасност като предпазни ръкавици и маски.

Родителите, които ще използват платформата, могат да се запознаят с нея на официалната страница на Община Бургас в раздел: "Е-услуги" или директно на:

https://www.dzburgas.org/

Те трябва да знаят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната от вас детска градина, ще получите 300 точки. За сравнение - дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка.

Важно е да се знае от родителите, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в училища, предоставена в електронната система за записване касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищни комплекси. Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. "Възраждане" да посочат детско заведение в район "Възраждане" и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. "Меден рудник".

Припомняме, че за да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.



Прочетено: 15916 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
567
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аЗ В  АНГЛИЯ майк палма Конкурс прическа Бургас 2009 шарено килимче созопол розичка Изтравниче ухажване Рибари в Истанбул Мото клуб
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development