Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Технологии // Екология, Здравеопазване
предоставят свободния си ресурс на българското правителството

ИТ Компании ще работят безвъзмездно



ИТ Компании ще работят безвъзмездно
Ключови думи: информационна система
31 Март 2020, Вторник



Компаниите от AIBEST ще работят безвъзмездно по критични електронни системи на администрацията

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (АIBEST) ще предостави безвъзмездно на българското правителство висококвалифицирани програмисти, специалисти в сферата на киберсигурността и ръководители на проекти за да подпомогнат за бързото изграждане на националната здравна информационна система. Фирмите обединени в AIBEST ще предоставят 15 000 човекочаса за работа по критични и ключови електронни системи на държавната администрация, както и за ad-hoc разработка на приложения, необходими по време на извънредното положение и в периода на възстановяване.
 
„Сартираме инициатива да подарим на държавата поне 15 000 часа труд на специалисти от нашата организация, с цел тези часове да се използват за подобряване на системата на здравеопазването. Целта ни е да полажем, че трябва да си помагаме и свободният ресурс да бъде
 
  • полза на обществото. Подобно на други индустрии и компаниите от сектора на технологиите и бизнес услугите вече се сблъскват с последиците от COVID-19 пандемията. В този момент обаче е жизненоважно за икономиката на страната и за възтановяването и развитието й след това да намерим ефективен начин да работим заедно за справяне с кризата. Затова собствениците и мениджърите на нашите компании смятаме, че наша отговорност към обществото е не само да запазим възможно най-много работни места, но и да подкрепим институциите и Националния оперативен щаб като предоставим безвъзмездно наличния си свободен ресурс за справяне с кризата причинена от COVID-19,” каза Илия Кръстев, Председател на
АIBEST.
 
“Ентусиазма на членовете ни беше страхотен. Реално в рамките на 24 часа получихме съгласие на повечето фирми за тази инициатива,“ допълни Ивайло Славов, член на борда на AI-BEST.
 
„Виждаме, че държавата е в тежко положение. Концентрирани сме в износ на продукти и услуги, но сега трябва да помогнем на държавата, за може тя да помага след това. България има ИТ-специалисти на световно ниво. Сега е моментът да бъдем смислени,“ каза Пламен Цеков, член на борда на AIBEST.
 
AIBEST e готова да активира в кратки срокове и интегрирана уеб-базирана информационна система, която включва информационна платформа, система за насочване, дистанционно консултиране, Q&A модул в реално време и кол-център екипи в подкрепа на Националния оперативен щаб, здравните институции и болниците.
 
AIBEST се ангажира да предостави на правителството анализ на трансформациите в бизнеса, публичния сектор и социалните системи, предизвикани от COVID-19 пандемията. Анализаторите на компаниите в AIBEST ще проследят, анализират и предоставят успешни практики и препоръки за промени на политики и нормативна уредба на база трасформациите в икономиката, пазара на труда, международните отношения и стратегическите за България сектори.
 
„Анализът на трансформациите на бизнес екосистемите и социалните отношения, върху който работим ще има ключова роля за планирането на нови регулации мерки за възстановяване от кризата и бърза адаптация на публичните и частни системи. Планирането стъпка напред ще ни даде предимство в изграждането на публични и бизнес услуги от ново поколение и може да бъде основа за изпреварващо развитие спрямо други конкурентни икономики. Това ще позиционира България по нов, коренно различен начин в рамките на Европа и света,“ допълни Кръстев.
 
За Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (АIBEST)
 
AIBEST представлява българския и чуждестранен бизнес, осигуряващ над 73 000 работни места в т.нар. знание-интензивни сектори – информационни услуги, дейности в областта на информационните технологии, бизнес ислуги, научноизследователска и развойна дейност и много други. Компании са основен генератор на добавена стойност в икономиката, формират значителен дял от експортния потенциал на страната, катализатор са на икономическия ръст и заетостта и задържащ талантите на България.


Прочетено: 17203 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
582
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Miss Sixty До другото лято Стилът на знаменитостите КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС камини http://rosengeorgiev.com пепи Бургаският кей Конкурс прическа Бургас 2009 Пристанище Приморско МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development