Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Здрав дух в зраво тяло



Ключови думи:
11 Януари 2022, Вторник



Говорим за нормално функциониране на организма. Какво означава това?

Човешкият организъм не може без вода. Тя е една от най-важните негови състани части. Водата в организма се получава от директна консумация на течности. Другият соновен източник са различни видове храна.
 
Освен приета, водата се образува и в самия организъм. Това се случва чрез окисляване на храни и протичане на химични процеси в тялото на човек. Без вода, организмът загива като резултат от дехидратация.
 
Освен белтъчини, въглехидрати и вода, чрез храната в тялото постъпват и минерални соли. Това са неорганични съставки в различни храни. Наличието на солите в тялото са от изключително значение. От голямо значение са: фосфат, калций, желязо. От една страна укрепват тъканите, от друга – помагат за пренос на кислород до различни органи.
 
Недостигът на йод води до проблеми с щитовидната жлеза. Магнезият помага при синтезирането на белтъците. 
 
Солите постъпват регулярно в тялото с храната и течностите. С готварската сол не бива да се прекалява. Има множество примери за храни, богати на соли, които могат да се цитират.
 
Организмът на човека има качеството сам да контролира процесите, които протичат в името на правилното си функциониране. Например хормоните минералкортикоиди се образуват в кората на надбъбречните жлези. Именно те са тези, които поддържат нормалното съдържание на някой минерални соли в тялото на човека.
 
Един от бичовете на нашето съвремие е стресът. Той подтиска нормалното функциониране на човешкия организъм и води до изчерпване на минерали в тялото. Стресът предизвиква умора, нервност, потиснатост.
 
Постоянният стрес води до това мозъкът да отделя кортизол и резултатът е повишаване на теглото.
Едно решение е приемането на минерални вещества под формата на Шуслерови соли.
Това са 12 минерала, които нормално се съдържат във всяка клетка и спомагат за правилния клетъчен метаболизъм. Когато те са в недостиг, това означава да е нарушена нормалната функция на клетките. Така настъпват заболяванията. Шуслеровите соли са хомеопатични препарати. Как да ги приемате, научете тук.
 


Прочетено: 8152 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
595
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
 Eroapteka Конкурс прическа Бургас 2009 Welcome Първа копка Долно Езерово Бургас, Богориди, 2003 Градините на Версай от Бутик ЛОНДОН коте Български секс магазин отгоре е по-забавно и по-безопасно Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development