Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Габровският драматичен театър Рачо Стоянов гостува в Бургас



Габровският драматичен театър Рачо Стоянов гостува в Бургас
Ключови думи: драматичен театър, Рачо Стоянов, културен дом НХК
14 Юни 2022, Вторник



На 21 юни от 19:00 в Културен дом НХК, Габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" гостува в Бургас със спектакъла "Свекърва“.

На 21 юни от 19:00 в Културен дом НХК, Габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" гостува в Бургас със На 21 юни от 19:00 в Културен дом НХК, Габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" гостува в Бургас със спектакъла "Свекърва“..

Темата Свекърва става популярна още в началото на XX век . Комедията на Антон Страшимиров му носи втора награда в анонимния конкурс за откриването на Народния театър.

През годините този текст е търсен и поставян на много места из страната. Режисьорът Петринел Гочев създаде един неповторим спектакъл на сцената на Габровския драматичен театър „Рачо Стоянов“. Класическият триъгълник син/съпруг-съпруга/снаха-майка/свекърва се допълва от роднини и трети лица. Всеки има своите интересите си от раздялата на младото семейство.

В спектакъла специално място заема визията и изразителността на телата. Заплетените отношения и чувствата на персонажите са представени чрез страстно танго и валс, клоунадни и гротескни зрелищни сцени. Актьорите Надежда Петкова, Стоян Руменин, Полина Костова, Адриана Димова, Любомира Башева, Петко Койчев, Димо Димов, Найден Банчевски и Гинка Дичева се носят в шеметен вихър от майсторство и изящество.

На сцената в динамичен ритъм виждаме богатството от възможности една комедия за бита и нравите на българина от миналия век да се превърне в пъстър разказ за фалша, поевропейчването и водещите материални интереси. Неми етюди, гротеска, брилянтна хореография, пародия и огромен екипен труд стоят зад този великолепен спектакъл, който ще ви забавлява и очарова с изобретателността си.

Резервации: 0894 765 338

Екип на спектакъла:
Автор – Антон Страшимиров
Режисьор – Петринел Гочев
Сценография – Даниела Николчова
Композитор – Ян Руменин
Хореография – Светлана Цвяткова
Помощник-режисьор – Гинка Дичева
Автор на плаката – Гергана Змийчарова
Фотограф – Росина Пенчева

Участват:
Надежда Петкова, Стоян Руменин, Поля Йорданова, Любомира Башева, Адриана Димова, Димо Димов, Петко Петков и Найден Банчевски

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ:
2019 г. Диплом и награда „за постижение в театралното изкуство“ на ДТ „Рачо Стоянов“ за спектакъла „Свекърва“, реж. Петринел Гочев от XI-я Открит театрален фестивал „Хомо луденс“ - град Николаев, Украйна;
2020 г.  Номинация за наградата „Златен кукерикон“ в категория „най-добър спектакъл“ за постановката „Свекърва“, реж. Петринел Гочев.






Прочетено: 6408 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pink For Sale Залез залез над ез.Вая-Бургас.JPG Конкурс прическа Бургас 2009 kupi dari ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Компасът на ул. Близо до жп гарата Етнографски Музей БУРГАС Йордановден 2011, Бургас - от Тина пепита Мишка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development