Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

100 години празнува училище “ Свети Княз Борис І “ в Бургас



25 Април 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Дни на отворени врати организира ръководството на ОУ “ Свети Княз Борис І “ по случай 100 годишния юбилй на училището. Честването започна още на 20 април с конкурс за най-добър четец от първи клас и среща на учениците от 4 клас с писателката Кина Къдрева.
На 25 април / вторник/ в училище “Свети Княз Борис І “ ще се проведе конкурс “Мога да пиша и съчинявам “ за децата от 4 клас. За 27 април е насрочено състезанието по история, посветено на патрона на училището-княз Борис.
Училищната конференция на тема “Ролята на княз Борис за християнизирането на българската държава “ е насрочена за 4 май.
С концерт на откритата сцена “Охлюва” ще завърши шествието на ученици и учители в Морската градина на 8 май. На 10 май ще е проведе тържествен педагогически съвет в Конферентната зала на х-л “България”, който ще продължи като Вечер на приятелството.
На следващия ден ученици от 7 и 8 клас ще засадят юбилейно дърво в двора на училището. След това ще бъде осветен новият кабинет по информатика. В училището ще бъде открита и изложба “ Историческата памет в документи и снимки” , организирана съвместно с Държавен архив. Денят ще завърши със спортен празник. На 12 май в Театъра за драма, опера и балет ще се състои Юбилейният концерт под надслов : “100 години ОУ “ СВ. Княз Борис І “ . Последната от проявите, свързани с юбилея е на 19 май- в двора на училището ще се проведе състезание ” Кака, батко и аз” за децата от предучилищната група, детската градина и 4 клас.
ОУ “ СВ. Княз Борис І “ е най-старото бургаско училище. Създадено е през 1906г. В него са учили редица известни бургазлии, като тримата братя Калоянчеви, народният представител Георги Станилов, доц. Илия Христов-преподавател в ТУ “Проф. Д-р Асен Златаров”, треньорът на “Нафтекс” Иван Цветанов, баскетболистът Христо Николов, бургаският бард Жеко Стоянов. Всички те, както и детската писателка Кина Къдрева, още известни спортисти и ученици от училището ще участват в списването на юбилейния вестник “Век”, който ще бъде издаден по повод 100 годишнината на училището. Гост на празника ще бъде и областният управител Любомир Пантелеев, чиято дъщеря също е възпитаник на ОУ “Св. Княз Борис І”.



Прочетено: 5416 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
kss Почистваща фирма Варна social distance фонтанът на площада Конкурс прическа Бургас 2009 Лампа синьо БГ СМЕШКИ pepi -1- Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development