Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Златна статуетка от Ставри Калинов за победителя в „Златна Месемврия”12 Май 2006, Петък


Автор: Burgas InfoДесет са финалистите в националния музикален конкурс „Златна Месемврия”, чийто организатори са община Несебър и продуцентска къща „Едита Груп”. Това стана ясно след приключване на втория тур от конкурса, който се проведе на 9 май в концертната зала на националното музикално училище в София. За първи път беше допусната и публика, която имаше възможността да чуе на живо изпълнението на участниците.
10 са песните-претенденти за златна статуетка, допуснати до финален кръг. Сред тях са „Моряк и бряг” в изпълнение на Орлин Горанов, „За теб” на Роберта, „Носталгия” на Васил Стоев. Бургаската група Г.Р.А.С. също са сред финалистите, както и групите „P.I.F.” и „032”.
Песента „Дай ми знак” на пловдивската група „032” е безспорния фаворит на публиката за окончателното класиране на 1 юни в античния театър на старинния Несебър, когато ще е същинската надпревара. Авторитетното жури в състав: Митко Щерев, Румен Бояджиев, Владо Даверов, Николай Кънчев, Данислав Кехайов, Петя Буюклиева и Иван Ненков също предричат звездно бъдеще на мъжкия квартет.
Резултатите от селекцията бяха изнесени на провела се пресконференция в БТА на 10 май в столицата, в която освен журито, участие взеха секретарят на община Несебър Миглена Щерионова и Даниела Кузманова – член на фестивалния комитет.
В юбилейната 2006 г., когато Несебър чества 50 години от обявяването му за град-музей, паралелно с научни симпозиуми, международни фестивални прояви и показване на най-доброто през изминалата година в сферата на изкуство, култура и архитектура в уникалния град, „Златна Месемврия” е знаково събитие, което ще даде възможност да се да се възроди българската популярна песен, като се съхранят най-добрите традиции и се отворят нови възможности за нейното развитие и креативност в духа на съвременните условия, заяви Щерионова.
Организаторите не скриват радостта си от най-голямото постижение на фестивала, а именно, събирането на една сцена на три поколения автори и изпълнители. Това доказва, че няма генерационна война, има единствено песен, която обединява, споделя Даниела Кузманова. „След 30 златни години фестивалът „Златен Орфей” трябва да остане в миналото. Нека с първото издание на „Златна Месемврия” направим прощъпулник на неговата рожба”, добавя тя.
Победителят във фестивала ще получи златна статуетка, изработена от скулптура Ставри Калинов и парична награда. Ще бъдат раздадени и втора и трета награда, както и приз, който ще носи името на композитора Йосиф Цанков.
Предвижда се след приключване на първото издание да се издаде CD с класираните песни. Всеки един от участниците ще разполага с правата върху своя продукт и ще може да ги използва за свои цели. Ще бъде изготвен и филм-концерт, разкриващ моменти от подготовката на фестивала, вълненията на претендентите в същинската работа на трите кръга, както и работата на журито.
Идеята на организаторите е от следващата година конкурсът „Златна Месемврия” да стане международен.Прочетено: 4243 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя ГРОБИЩЕН ПАРК Салат дьо Шоп Стив и аз Хозяин причала Нова професия ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Селка къща информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Римокатолическата черква  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development