Горещо
10.10.00

Yahoo! и Amazon.com ... краят на едно сътрудничество

Yahoo! Inc, прекратява сътрудничеството си с Amazon.com Inc, найголемият online търговец на книги и тръгва заедно с конкурента му barnesandnoble.com на много по-широка платформа. Заедно с всяка заявка за търсене в Yahoo!, освен списъкът с подходящи сайтове, ще се появява и ето картинка като тази вдясно :).
Ачитано от вторник, предлаганият топ-търговец е вече barnesandnoble.com (BNBN:Research, Estimates), чийто мажоритарен дял е притежания на Barnes &Nobles (NY) и Германският медиен гигант Bertelsmann AG.
barnesandnoble.com ще присъствува на "възлови позиции" в определени страници на Yahoo, например на заветната Yahoo! Shopping.
Фирмите обединяват усилията си и в областта на директния маркетинг и промоциите. Условията на сделката не бяха разкрити, но със сигурност Yahoo! ще спечели при това в момент, в който се налага мнението, че advertising вече не е надежден източник на приходи. Рекламата е около 90% от прихосите на Yahoo! в последното тримесечие.
[повече за тази и други сделки ]


FORBES.com - СДЕЛКИ
  • Sun Microsystems (nasdaq: SUNW) и Cobalt Networks (nasdaq: COBT) за около $2 billion. Очаква се сделката да приключи около 31 Декември.
  • Apple Computer (nasdaq: AAPL) обяви вчера, че ще използува 1-Click технологията на Amazon.com's (nasdaq: AMZN), която дава възможност на Web потребителите да поръчват продукти с един клик с мишката :)) /познато от нашите списания/. Не се изнесе информация за финансовите условия на сделката.
  • Сливането на America Online и Time Warner може да бъде блокирано (поне за известно време). Antitrust regulators на Европейската комисия са направили препоръка да се блокира най-голямото "сливане" в историята на човечеството, докато компаниите не предложат концесии
  • Сливането на America Online и Time Warner може да бъде блокирано (поне за известно време). Antitrust regulators на Европейската комисия са направили препоръка да се блокира най-голямото "сливане" в историята на човечеството, докато компаниите не предложат концесии. И двете фирми заявиха, че работата по сделката продължава и проекторешението е "нормално за процесите в Европейския съюз". Подробности за сделката и движението на цените на акциите на двете фирми ТУК
    архив[28.08.2000] [ Burgas tourism] [ Polyphonical sounds for mobile phones ]