Технологии [[email protected] ™]

Публикуваха спецификациите на "приемника" на PCI Bus
  26.Окт.2000 (zdNet)

InfiniBand Trade Association, обединяваща повече от 200 фирми, обяви InfiniBand Version 1.0 - първата версия на спецификациите на интерфейса, считан за приемник на съвременната популярна архитектура PCI Bus. Надеждите са, че с InfiniBand ще се намали загубата на трафик между устройствата. Появата на тези спецификации се очакваше с нетърпение, т.к. фирмите ще могат да пристъпят към произвеждането на продукти за новата архитектура. Jim Pappas, един от водещите специалисти в Intel заяви, че "това е като стартов изстрел за разработчиците на устройства"
Представителите на Intel и IBM са съпредседатели на асоциацията. InfiniBand е от особено значение за Intel, които нямат друга технология за предаване на данни, освен тази, която използуват останалите членове на InfiniBand - Compaq Computer, Hewlett-Packard, IBM и Sun Microsystems.
Продуктите ще се появят през следващата година:
Все още не се анонсират конкретни планове, но според направените изявления фирмата ще пусне на пазара такива продукти през следващата година.
Производителите на компютри, изправени пред неимоверното нарастване на бизнес-транзакците в Интернет, разглеждат различни възможности за преодоляване на ограниченията при съвременните технологии за предаване на данни.
В повечето сега съществуващи системи се използува шина PCI, чието прилагане започна от началото на 90-те. Това беше сериозен скок напред в сравнение с ISA архитектурата. PCI шината осигуряваше бързодействие 133 Мбайт/с, срещу 10 Мбайт/с при ISA. Оттогава пропусквателната способност на PCI шината скочи почти до 500 Мбайт/с, а новата версия PCI-X обещава производителност 1 Гбайт/с.
Очаква се InfiniBand, чиято основа е трудно преводимото "switched fabric-based" или още "коммутируемой ткани", осигурява пропускливост от 500 Мбайт/с до 6 Гбайт/с.
Членовете на асоциацията получиха безплатно копие на спецификациите, Останалите могат да ги свалят от сайта на InfiniBand Trade Association, срещу 19,95 $, или да получат CD срещу 49,95 $ както и документация (напечатана) за 249,95 $.
[Цялата информация -ТУК]

[ Burgas tourism] [ Polyphonical sounds for mobile phones ]