Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
37.49% избирателна активност на евровота

08 Юни 2009, Понеделник

Към 20.50 ч. приключи изборният ден в цялата страна, съобщиха от ЦИКЕП. Избирателната активност в България е 37.49 на сто. Гласували са 2 287 509 от имащите право на глас 6 704 059 избиратели. Най-висока е била активността в Силистра - 53.3 на сто, Разград - 48.86 на сто, Търговище - 47.15 на сто, Бургас - 46.41 на сто, Шумен - 44.5 процента, Кърджали - 44.08, Варна - 43.31 на сто. Най-ниска избирателна активност се очертава в Русе - 28.8 процента гласували.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Съобщение от Международната космическа станция: "Използвай своя глас", призовава космонавтът от ЕКА

Космонавтът от Европейската космическа агенция (ЕКА) Frank De Winne изпрати днес съобщение от Космоса, в което призовава европейските граждани да гласуват на европейските избори между 4 и 7 юни (7 юни в България). Шестмесечната мисия на астронавта на борда на Международната космическа станция (МКС) показва според него "какво европейците могат да постигнат, когато всички работят заедно". "Европа изглежда обединена оттук горе", каза по-нататък той. Това първо по рода си предизборно послание на европейски астронавт е плод на съвместна инициатива на Европейския парламент, Европейската космическа агенция и самия Frank De Winne.

прочетено 1959 пъти
0
НЕ на алкохола по време на евроизборите в Бургас

Със заповед на кмета Димитър Николов продажбата и сервирането на спиртни напитки в Бургас ще бъде преустановена за времето от 20.00 часа на 6 юни до 10.00 часа на 8 юни 2009 г. Бургас пак в истерия. Нова вратичка за попълване на джобовете на следящите лица - инициатива за неупотреба на алкохол по време на изборите. Очаквайте заповед за размисъл, т.е. за мислене.

прочетено 2021 пъти
0
„Европейски градове срещу наркотиците” се срещат на Балканска конференция в Бургас

Балкански офис на организацията ECAD /Европейски градове срещу наркотиците/ са организатори на VI Балканска конференция на градовете членове на ECAD. Темата на форума тази година е „Мениджмънт на програмите в сферата на употребата на наркотични вещества ”. Конференцията ще се проведе в рамките на два дни в хотелски комплекс „VIP Zone” край град Созопол. Откриването ще е в 14.00 часа на 4 юни.

прочетено 2199 пъти
0
Европейският парламент направи свой профил в Туитър

По повод наближаващите европейски избори на 4-7 юни, Европейският парламент създаде предизборен туитър (twitter) на 22 официални езици на ЕС, с който да информира гражданите за предстоящия вот. Специални съобщения (т.нар. "tweets") ще отразяват новините около изборите и друга вътрешна информация за развитието на гласуването между 4 и 7 юни, както и последните новини относно резултатите, които ще бъдат обявени в неделя вечер, 7 юни.

прочетено 2114 пъти
0
Данни за активността при предварителното гласуване в Швеция, Финландия и Естония

Швеция, Финландия и Естония поставиха началото на европейските избори през 2009 г. чрез т.нар. предварително гласуване.

прочетено 1768 пъти
0
Европейски избори: практическа информация за медиите относно изборната нощ на 7 юни

Неделя, 7 юни, в нощта, когато ще бъдат обявени резултатите от европейските избори, пресслужбата на ЕП ще предостави голям избор от материали, които да позволят на медиите и широката публика да проследят допитванията до гласоподавателите след излизането им от избирателните секции, както и официалните резултати в момента на публикуването им.

прочетено 1795 пъти
0
Европейският парламент е място и за защита на националните интереси

На специално организирана среща с представители на политически партии и коалиции, участници в изборите за европейски парламент, президентът на КНСБ в своето изказване изтъкна, че Европейският парламент е място и за защита на националните интереси. Представителството и защитата на тези интереси става и в процеса на гласуване на размера на средствата по европейските фондове, и чрез участието в дебата за бъдещето на европейското финансиране, на приоритетите на структурните и кохезионна политики. В същото време чрез ЕП се осъществява и натискът за по-стриктен контрол на използването на средствата, което пряко ни засяга, поради очевидните допуснати нарушения до сега и което бъдещите български национални парламент и правителство трябва да имат предвид.

прочетено 1847 пъти
0
Ще раздават пари за Интернет по селата. Широколентовият достъп - фактор за икономически напредък

Широколентовият достъп - фактор за икономически напредък. Лозунгите по татово време ряпа да ядат на фона на засуканите словосъчетания на днешните хай-тек заглавия. В случая не става въпрос за разришяването на бургаските улици, а за нещо много прозаично - широк път към душите ни.

прочетено 2677 пъти
1
България в Европейския съюз – перспективи за следващите 5 години

С обществен форум „България в Европейския съюз – перспективи за следващите 5 години” в парламента бeше отбелязана 60-та годишнина от създаването на Съвета на Европа

прочетено 1712 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерландия 2011, Ямбол Животът продължава жълто и сиво HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Черноморец Бургас Spirit of Burgas Щрауси край Грудово камини Международен Семинар на фризьорите София След баня след кафето горноезеровски циганин
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development