Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Радостин Дамасков

Радостин Дамасков

Радостин Дамасков е роден през 1959 в Бургас, завършва скулптура във Великотърновския университет, от 1987 е член на Съюза на българските художници. Участва в редица изложби и симпозиуми по скулптура в България и чужбина, сред които Бургас" 77, Созопол" 95, Грузия" 98, Армения" 99. Има участия и в международните конкурси по малка пластика в Будапеща през 1989 и в Равена през 1997.
За скулптура в камък и бронз е награден от Министерствата на културата на Унгария, Грузия и Армения.
Негови работи са притежание на музея за модерно изкуство в Кьолн, както и на известни галерии в България, Германия, Белгия, Холандия.
Автор е на наградите на Бургаската гражданска камара за обществени заслуги на името на Димитър Бракалов, на национален конкурс "Сезони", на национален фолклорен фестивал "Божура", на община Бургас и други престижни отличия.
Автор е на монументална скулптура.
Живее и работи в Бургас.

**********

Топъл и обещаващ човек, с вродена интелигентност и пластична форма, той успява да представи всяка от своите идеи леко и ненатрапчиво.
В своята работа артистът съчетава знания и умения със силна експресивност, които въздейсъват на зрителя директно.
Неговите най-характерни черти са експресивната хиперболизация и строгите ритми. Човешкото тяло при Радостин Дамасков е подвластно на странни трансформации и често представя идея, която не е лесно да се разшифрова. Творчеството на Дамасков не е израз на мита. То представлява синтез от традиция и експеримент, без да се нарушава баланса на цялото.
Създаденото от този автор се характеризира с историческото продължение на старите култури и традиции, особено изявени в неговите пластики от дърво. И в камъка, и в бронза, и в дървото Радостин Дамасков оставя отпечатък на наситен символизъм, графична структура и изтънчено чувство за детайлите.

Из Каталога на Осмото международно триенале за малка пластика, Будапеща, 1990 г.Тази статия е разглеждана: 4064 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Пони тоже кони БЪДИЩЕ Кавказка иглика Бургас-моста Попрошайка воробей мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Цветы луговые Spirit of Burgas Ива цвят Залив край Созопол Кой си изгуби мидите?
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development