Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация ОУ "Св. Климент Охридски"

гр. Бургас
ж.к. Изгрев до бл.49
Директор: Йорданка Русева
тел. 056 860 890, 860 892, 860 891
e-mail: [email protected]
http://www.ohridski-bs.hit.bg/

Основно училище "Св. Климент Охридски" - гр. Бургас развива просветна дейност още от освобожденския период като едноименно училище. То е построено в двора на църквата в село Атанасово от майстор Васил Македонеца.

От достоверни исторически данни  официалното откриване на училището е от  1884 година.  Днешното ОУ "Св. Климент Охридски" в гр. Бургас е най-старото училище на територията на града.
През 1919 година будни младежи построяват в по-голямата учебна стая сцена, на която изнасят театрални представления с участието и на учители. Така се заражда театралната самодейност в град Бургас.
През 1926 година се извършва основен ремонт на училищната сграда. На 15.IX.1938 година учебните занятия започват в новата учебна сграда, а на 8.XII. същата година се провежда тържество за даване името на училището - името на първия български книжовник и учител - Климент Охридски.
На 1.X.1966 година тържествено се освещава сградата на училището в сегашния му вид.

Основано преди 125 години то разполага с обновена материална база предоставяща условия за съвременен образователен процес. В него се обучават над 550 ученика в 23 паралелки и подготвителна предучилищна група. В училището съществуват утвърдени традиции за "Училища сред природата", пленери, участия в общински, национални, международни конкурси и фестивали, донесли отличия на много ученици.
Образователната концепция на училището е съобразена с интересите и потребностите на децата и непрекъснато се развива и усъвършенства. Професионалното развитие и квалификация на учителите е приоритет в програмата за развитие на училището.
Днес в училището се обучават 550 ученика от предучилищна възраст до VІІІ клас.

ОУ "Св. Климент Охридски" е:
- Носител на орден “Св.Св.Кирил и Методий” – І степен.
- Носител на “Син флаг”.
- “Еко-училище” в България.
- Партньор в програмата за международни връзки и обмен между ТД”Изгрев”-Бургас и Булай-Германия.
- Партньор на “Училища Европа”Тази статия е разглеждана: 9674 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Мебелна Фабрика ДИЕЗ xx Конкур глазами зрителя Истанбул Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. wellcome to bourgas Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Конкурс прическа Бургас 2009 През поколение Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите


 
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development