Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Димитър Таралежков

Димитър Таралежков е роден в Бургас.

Завършил e кино- и телевизионна режисура в Нов български университет. Около името му се зашумя, след като спечели наградата за документален филм на Международния фестивал за късометражно кино Балчик 2004 с филма “Бургас на Таралежков“.

Съосновател е на Бидон филм. Режисьор е и на култовия филм Лешпер Комерс Inc., който е свален от близо 10 хиляди потребители на един от торент сайтовете.

По време на следването си внезапно просвирва на китара и се нарежда в кръга на Бардовете, или т.нар. „поети с китари” – музиканти, които пишат свои собствени музика и текст и (обикновено) изпълняват песните си също сами, в акомпанимент на акустична китара.

Една година по-късно има над 30 авторски песни и получава наградата ПОКИ - Поети с китара - фестивал за авторска песен гр. Харманли -  за дебют.

Стилът му е много автентичен и оригинален. Наглед песните му са закачливи и майтапчийски, но имат дълбок философски и социален подтекст..

Тази статия е разглеждана: 4036 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Декоративни дървени конструкций Цъфнали череши Гиацинт Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Салат дьо Шоп Река Сена, Париж от Бутик Красимир Балъков Море,земя, въздух Приятели Малката
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development