Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Димитър Таралежков

Димитър Таралежков е роден в Бургас.

Завършил e кино- и телевизионна режисура в Нов български университет. Около името му се зашумя, след като спечели наградата за документален филм на Международния фестивал за късометражно кино Балчик 2004 с филма “Бургас на Таралежков“.

Съосновател е на Бидон филм. Режисьор е и на култовия филм Лешпер Комерс Inc., който е свален от близо 10 хиляди потребители на един от торент сайтовете.

По време на следването си внезапно просвирва на китара и се нарежда в кръга на Бардовете, или т.нар. „поети с китари” – музиканти, които пишат свои собствени музика и текст и (обикновено) изпълняват песните си също сами, в акомпанимент на акустична китара.

Една година по-късно има над 30 авторски песни и получава наградата ПОКИ - Поети с китара - фестивал за авторска песен гр. Харманли -  за дебют.

Стилът му е много автентичен и оригинален. Наглед песните му са закачливи и майтапчийски, но имат дълбок философски и социален подтекст..

Тази статия е разглеждана: 3905 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Американски Кокили за Строители Театър за драма. опера и балет, Бургас. Европейка хотел приморец ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol моите цветя Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Елена Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите


 
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development