Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Бургазлии

Колкото и тривиално да звучи "Бургазлия" е диагноза. Поставя се не само на на жители на самия град Бургаз (според забавни бургазлии - едновремешен БурТаз), но на 80% от населението обитаващо и обладаващо югоизточна България (а не БълТария).
По правило ВСЕКИ ПРЕКАРАЛ ПОВЕЧЕ ОТ 4.3 МИНУТИ В КОМПАНИЯ НА ХОРА ЖИВЕЕЩИ В ПОСОЧЕНИТЕ РАЙОНИ ИМА ПРАВО ДА ГИ ДИАГНОСТИЦИРА КАТО БУРГАЗЛИИ.
За незапознатите читатели - ето няколко основни признака по които да диагностицирате въпросните обекти:

 1. Един бургазлия НИКОГА няма да каже, че варненският (или който и да било друг) плаж е по-хубав от бургаския. Обикновено същият този субект е ходил на плаж в Бургас общо 2 пъти (единият път като малък, а другият път на абитюрентския си бал). Такива бургазлии най-често се срещат по варненските плажове - съдба.
 2. Бургазлиите са ранобудни, стават около 5 - 5 без нещо. Строго нетрезви. Яхват лични, служебни, подарени, откраднати, блъснати, неизплатени или каквито там автомобили са им под ръка (в краен случаи МАРШИРУТКИ), и пътуват към Варна. Каква би била евентуалната цел на такова едно пътуване се питат всички закоравели читатели. Шопинг е шокиращият отговор на този въпрос. Но не разбирайте погрешно, Бургас има чудесни магазини. Ефекта обаче от реплика "тази дрешка ми е от Варна" е важен..
 3. Невероятно благозвучното типично бургаско "ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЙ" (от което понастоящем страдам и аз). Няма друго такова възклицание. Представете си 19 бременни хипопотама да въздишат - заедно - с едно злокобно "ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЙЙЙЙЙ". Риданието, страстта, страха, отчаянието, любовта и всичко друго за което се сетите, могат да бъдат изразени с едно простичко бургаско "ВЪЙ". Благодарим ти Бургас - и вий сте дали нещо на света.
 4. Всички (без изключение!) Бургазлии учат във Варна (добре, излъгах - има и изключения - те учат в София). И в това няма нищо нелогично - помислете - Бургазлията се ражда научен, за какво му е на него университет в Бургас? Защо му е университет въобще?! Разбира се, че е по-приятно да идеш в чужд град, далеч от мама, тате и първо либе, да изпиеш 12 000 литра твърд алкохол за 4 години, като от време на време се отбиваш до университета, от колкото да стоиш в родната земя и да изкарвап хиляди левове ежечасно.
 5. Мутри. Чуете ли разговор за "мутри" - сред Бургазлии сте. Всички бургазлии до толкова добре познават собствените си бургаски мутри, че в един момент човек има усещането, че имената на въпросните мутри се вписват в актовете за раждане на бургазлиите или пък че ги учат в основното училище. Често неопитен слушател може да помисли, че бургазлията в чиято компания се намира е в близки - почти интимни отношения с муцуните. Това обаче съвсем не е така. Обикновено контактите които се осъществяват са от рода на "ние бяхме на дискотека, а в същото време него го стреляха на 34567890 километра от нас. бяхме много потресени, но не ни пукаше щото той е мишка".

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се предпазите от неприятни инциденти с бургазлии:

 1. усмихвайте се. но не се присмивайте.
 2. напиийте ги. пазете се от тях.
 3. приемете ги като приятели - всъщтност те са безобидни.
 4. идете на гости в Бургас - най-лошото което може да ви сполети там е да ви заведат на дискотека, или домакинът ви да влети гол в стаята. (whatsoever)

  В заключение искам да кажа - обичайте бургазлиите, те са национално богатство. Толкова смях няма събран никъде.

  http://www.undict.com/Тази статия е разглеждана: 4874 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 морето и ние през деня не трябва да спиш! Pepi Парк в Бургас, Младежки дом Първа пролет наближава, кокичета в двора Кукерландия 2011, Ямбол жълто Поглед към Бургас през залива лека вечер Отровни гъби “Бакти+“ Препарат за септични ями
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development