Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Шилото - история

ШИЛОТО е връх, който се вижда от Бургас и от околните селища  и е част от верига хълмове, разположени между Мандренското и Бургаското езеро. Намира се западно от най-големия бургаски комплекс Меден Рудник

Археолози десетилетия наред изследват подножитео и склоновете на хълма, а от находките - мраморни релефи, изображения с тракийски конник, монети, части от статуи, статуя на Аполон Музагет с фрагментарно запазен надпис върху базата се стига до извода, че в предримската и римска епоха е имало светилище.

Шилото е атрактивна местност, за която се говори, че е приютявала жертвоприношенията. Шилото е най-високата част в Бургас. В днешно време около хълма се води усилено строителство.


 

 Тази статия е разглеждана: 5690 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Цъфнали череши Пречиствател на въздух за стая с термометър Изтравниче Йордановден 2011, Бургас - от Тина Созопол Bulgarian Airlines...ама в Кайро Кукерландия 2011, Ямбол vvz Несебър wellcome to bourgas Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development